殯儀館疏忽 喪家領錯遺體燒錯屍

122 回覆
144 Like 8 Dislike
都是天意
全面支那化
個家屬係咪唔愛国 咁都有得拎嚟嘈
武漢都係咁燒屍啦 衣家預演下行一国一制之後會點做嘢咋嘛
燒錯屍咁小事都有得嘈 搞亂哂個社會
拉去打靶就啱
諗起支那取屍
其實唔貴
上面仲有好多隻
唔係淨係得牠一件
係殯儀館領屍時,遺體仲未有首飾陪葬品㗎,衣著就應該係醫院病人衫(如果係公立醫院過世的話)

要家屬確認咗遺體後,殯儀館職員先開始為遺體換衫(家屬拎去出殯著嘅衫),化妝,最後先放首飾陪葬品落棺材
而家係家屬認領遺體個部分出咗錯,殯儀館職員拎錯條屍俾家屬睇,家屬又懵下懵下確認咗
臭閪蚑那賤蛆
你地臭閪蚑那燒百家灰一定無錯
有機會係冇家屬 全程由殯儀館職員負責
鄉黑可以土葬
唔緊要啦
武肺火葬,咸魚無假牙,骨灰有假牙
人地諗住士葬
一般人和合石畀幾千就得
離L譜
發言人強調,東華三院非常重視是次事故,令有關家屬在面對喪親之痛外,承受不必要的擔憂和困擾,感到非常痛心,並向家屬及兩位先人表示萬分歉意,正與相關家屬保持密切接觸及商討適切安排,將提供一切協助。

發言人重申,必定嚴肅處理事件,指館方已即時停止涉事員工的殮房工作,並深入檢視有關流程,查明事故原委及進行改善措施,避免同類事故再次發生。

收皮啦
點知有無偷內臟個啲
藍殯儀 緊係啦
對家個條屍原本係要燒 無乜影響
不過要起骨,不是永遠,我姨丈(好似葬十年)開棺條咸魚末化,埋返再放多(好似)5 年,最後要起骨挖肉用機打碎,有地方放可以原副骨入金塔! 和合石試過滑坡,下面棺材移位,下面副棺材同上面墓碑唔同!
我係加拿大嗰邊真係見過
殯儀館廣告賣話有輪盤大抽獎,下次使用有折扣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞