有無d成副身家壓曬係香港既離地中產開始好驚

169 回覆
382 Like 15 Dislike
有個fd俾我串到leave gp

得把死人口話自己黃,支持革命
屌佢老味日日返工,遊行不了,罷工不了,條撚樣又唔係專業人士,移民去外國又未夠唔使做,做野又做唔返自己果行
期待同呢班中產係洗腦營相見
巴打
其實好多連登仔都係學生

自己身冇屎都唔知有咩好驚,要抄都唔會抄平民百姓啦。
遠既唔講,上深圳廣州望下,問下當地居民驚唔驚比人抄家

國安法會影響香港地位,好多黑錢唔敢再留香港而呢d黑錢會幫助到香港經濟
巴打
其實好多連登仔都係學生

自己身冇屎都唔知有咩好驚,要抄都唔會抄平民百姓啦。
遠既唔講,上深圳廣州望下,問下當地居民驚唔驚比人抄家

國安法會影響香港地位,好多黑錢唔敢再留香港而呢d黑錢會幫助到香港經濟
只有供緊先會仆
台灣退休就啱
無錢仲驚
咩樓
都啱嘅
不過全球最大黑錢頭目就係中共喎師兄
係連登,我話賣左層樓2000萬左右。唔通你又信咩
樂湖居2房320萬既話
輕鬆排到出西鐵站
賣曬d野都走唔到?
當權既中共高層要走資,打個電話得啦。而且佢地都揸股權為主,唔係做咩咁多公司來香港美國上市(為未來退休作準備)

係果d失勢既人,退休既人驚姐
港豬中產成副身家係層樓同車位度, 頂多加D港股, 一直以來all in香港

所以支共睇死你班港豬就算點想走都走唔甩, 講攬炒都係得把口

醒目嘅上年年中就開始搞離岸戶口同轉美元, 有樓就趁平息按樓借錢走資, 起碼唔使成副身家困係香港等畀支共真攬炒歸零

去商場唱吓歌, 裝修, 火魔, 呢D邊叫攬炒, 而家支共同你示範一次乜嘢叫世界級真攬炒
淨係投資香港 咁撚蠢
只示範一次
大把大陸港漂有錢佬驚到瀨屎, 班友仔10個有9.9個靠黑同貪上岸, 好多係幫支共D官做白手套代持香港樓同股票, 支共要国安法屈班友捉人炒家有幾難, 而家仲要全球鎖國想走佬都走唔到
真係離地中產會唔會咁蠢擺晒所有雞蛋係同一個籃?

咁佢都抵死啦
租樓大贏家
樓市唔會有影響,最大係三個月左右的「冷靜期」,一過又繼續如常。
屌 銀行戶口都係香港銀行
去外國開戶口咩
窮撚買唔係樓
買外國樓又唔可以居留 買來冇意思
咁點轉啲錢出去

利申成份身家得十零萬
睇user name,條友精神分裂 自稱業主減2成都賣唔出 唱淡好耐

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞