有無d成副身家壓曬係香港既離地中產開始好驚

169 回覆
382 Like 15 Dislike
間物管公司你唔洗指意換 任佢搶喇
今年買樓個班
樓市gogogo呀
驚閪咩
你睇樓台班賤種一有社會大事就開post話連xx咁都唔跌,龍市呀成班互射互含,仲要好多人正評就知其實香港好多賤種值得擁有共慘黨
樓價既分別?
上車既人走唔到 辛辛苦苦儲到首期 見到價ok就衝 仲會去買
豪宅走得既走 個個都放 無人接
2層樓呀, 點走呀? 宜家要平放我唔想
之前聽連登仔講買左納米樓
中產都好多有揸BC /BNO /美加藉
有咩事咪走去英美加大使館

最驚嘅係得本港共passport嗰班
唔夠錢玩移民 又冇居留權先最大劑

我有樓有外國居留權有專業資格怕閪咩
香港間屋咪租俾你班走唔撚到喺香港等死等做奴隸嘅連登仔囉
反正你都冇樓 世界末日你都要租我層樓住㗎啦
屌你
連登仔就係比你呢d人洗腦,幫你地上前線抗爭

你地有曬後路,食花生睇戲
你越驚越放得平你就會輸 真心
班aa就係利用你呢個恐懼嚟氹你平賣
所以我唔撚放啦, 資金鎖住左走唔甩, 留返喺香港
你估股票咩
啱,與其嘲笑不如拉攏,笑喺心入面笑就好了
有,屋企人諗住揸住啲物業諗住喺香港過世

利申 中產低下層
師兄 我都想有層樓揸手
不過你講得啱 大把和理非根本有後路
所以先唔出嚟衝
講真 有層樓 有啲cash 有本外國護照 又有技能
我都唔知國安法驚乜
你話真正有錢人家就驚抄家姐
中產不嬲都係支共重點統戰嘅對像 反而係過唔過到良心姐

我想同連登仔講
香港人 賤種嚟 信唔過㗎
今日話撐你嘅和理非 唔知幾時會走
自己要諗定back up
有冇護照 有就唔驚啦
咪做隻愛國藍屍
保命 有機會再走
方個市唔上番去咩
唔好得個講字

呢位巴打放個樓盤出來
益下連登仔
市價9折 我地都幫你要左佢

唔洗你咁辛苦 8折啦
放心wor, 比起2016年無大事都跌到西咁, 現時恆指仲係高位, 仲有排, 及早離場保平安
點會無 大把身邊同事收成期 幾層樓 等退休
而家驚到尻縮

我地呢d無錢 望到佢個尻縮樣 開心都黎唔切
痴線 我代你俾支共抄家
我五折同你收咗間樓
等你安枕無憂
Good luck入左夥有排你塞車
都係個句 連登仔鳩up唔洗本 又叫人換美金又盛 封邊移民咁 講到啲人cash holding 多到去邊都唔餓死 咩移民要求都唔洗理
轉哂美金放係國外好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞