★J慧中時間又到了!(137)

1001 回覆
3 Like 18 Dislike
老貓不願面對
X2
"老貓你唔好再 j 我"
無得加鐘囉.....
都話老貓一定係「有大公文匯支鬼01 free,why paid for appledaily」

但就偷人圖做GIF, 十分支鬼style
老貓駁唔到只有偷偷留下負皮
岩岩佢連TVB財經都POST埋, 仲唔認係TVB FAN屎
咁叫佢入多啲貨
舊年7月定八月清咗股票最大嚿錢嘅持倉,執到多少,已經決定唔再掂港股,將X途戶口港股美股全清倉取消埋戶口,都執多少喇

跟手續返BNO,開offshore 證券行同銀行戶口,然後慢慢轉部份現金變成美金,轉去離岸戶口,所以家陣港股點閪都唔會睇,撈底你去撈

美股而家賺緊錢,前排大跌分段入咗貨,係諗緊出唔出埋貨定擺多陣

老貓成日屈4獸買港股
100% tbb fans
今朝無食早餐只係飲左杯齋啡, 但家下都未餓又放飯
我都無股, 除左北美MPF
舊年搞offshore 銀行戶口,冚家剷人多到要預約,成個月先有期去大貓總行搞,去到總行,廿鳩幾人9點嗰段全鳩部係開offshore戶口嘅

仲要等 搞完等批又兩個月 之後先收到嗰邊銀行嘅資料同confirmed email 開通咗

嗰時知佢會問點解開offshore戶口,仲特登走去新加坡樓盤展銷會拎啲售樓書呀,aa 咭片呀咁,上去同佢講嗰邊買樓
大貓離岸1百萬就ok?
家陣搞銀行離岸戶口,隨時要等兩個月先有期,如果可以出境,星展條女話直接去新加坡開戶,如果理由足夠唔需要香港有星展戶口嘅就開到

我其實最想喺台灣開Citibank offshore嘅,可惜問過佢哋只係refer 過去,要親身去仲唔包得,冇多次入台證同當地住址,分分鐘開唔到

早幾年喺台灣買樓就實得 Citibank 係開美國戶口唔使親身去包得,新加坡都唔包得
有卓越理財唔收錢,冇卓越理財開好似收800蚊,但要有理由開戶,offshore睇邊個國家,新加坡冇最低存款金額嘅,而且一開就有所有主要外幣存款,有國際debit card可以全球提款
4獸沒有一個是無辜的

4獸要你回覆
老貓點睇twitter請咗共諜李飛飛做唔知乜柒市場總監,就即刻有大量trap? 呢啲VPN 99%支共國安部開嘅

越南人真係好撐香港,就係當年港英時代接收過佢哋上一代,下一代嘅都仲記得,又籌旗又聲援又作曲,相反支鬼香港人幫佢哋唔少,倒過頭支持支共,所有支鬼都係渣滓嚟,唔稱得叫做人

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞