美國認錯!發佈《對中國戰略方針》 正式放棄綏靖政策

168 回覆
830 Like 7 Dislike
其實都唔關事,係習敗敗破壞規矩。
只要習敗敗落台一齊會解決
美國是我地last hope
緬甸唔背刀中共就奇
唔洗怕,美國唔係一個人話事。
華爾街及美國班賣國賊不知是否這樣諗
點會唔知 錢作怪而家要咁講好睇啲者
過氣民主女神因為西方死咬羅興亞人投靠支那喎
地緣政治理論上唔會all in一邊,當俄佬都準備分餐食,你係隻素雞你都唔會痴中共咁埋啦,仲要唔好忘記早幾日啲緬甸佬先劏在幾個支那人
CHINA is PK
知錯能改就可以

係攬炒嘅氣味
我地要抱緊僅餘幾日嘅自由
同我地最愛嘅香港黎個吻別
等待緊嘅係更加美麗嘅我城

願萬代仍堅守這要塞

讓願望能歸依這家邦

涉日侵華試題取消 分數不評卷及計成績
https://lih.kg/2028792

人大:支那國安人員來港執法
https://lih.kg/2028829
東柏林d人民生活雖然係成個共產陣營最好, 但都係好撚慘
睇呢份文件, 香港已confirm既盟友:
美國
台灣
日本
南韓
東盟
澳洲

印度美國而家積極遊說緊
俄羅斯提都無提過
歐盟英國暫時應該想置身事外

香港人國際線既工作:
1. 鞏固現有同盟
2. 幫美國拉攏更多既盟友進行圍堵
3. 唔好再係國際上講自己幾撚慘, 係要幫手講新疆西藏果d而家既近況, 已經接近納粹大規模種族滅絕階段, 以更大既道德邦架西方左翼
4. 同西方親民主人士建立民間外交/姐妹城市等, 高築牆

做呢d工作會被好多中國人視為漢奸, 中共都一定唔會放過你, 會用國安搞死你
美帝份文件入面就真係講到明,幫你留晒退路,叫中共自己睇清楚點行

應左口交部果句,勿謂言之不預
美帝出得呢份文件你預左中共下場同納粹蘇共伊拉克一樣啦
印度東亞都反中

歐洲列強就算啦 奶埋鞋底
美帝開頭講啲嘢同佢做啲嘢係咪兩個人寫

頭幾段講自己無意思同中共直接開波,但下面啲actions 全部同佢直接開波
佢係唔care中國會點樣發展, 但中國你一定要學識世界既秩序, 唔好自己另立一個新世界秩序

佢好清楚中國=/=中共, 佢將人民同政權分開左, 亦用左PRC(中共國)呢個term去區分台灣(ROC)呢個地區

但PRC係黨國一體, 佢搞鳩中共係直接等價於搞中共國, 佢亦都意識到地理中國同中共國係兩個Concept
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞