講低你地最中意ge歷史人物

186 回覆
0 Like 0 Dislike
拿破崙、希特拉。

東條英機
袁崇煥真係慘,今日都仲比人凌遲緊
過大於功

我想知佢有咩功績
我問得深入D ,班以為袁崇煥係英雄嘅人拎唔出功績事例出嚟
清史寫佢咁好, 係因為多謝佢曲線幫後金

袁崇煥評價係歷史上有爭議,正反兩邊講左幾百年
爭議都係在於擅殺毛文龍上面
但如果你認為佢全無功績,我真是冇野好講
拿破崙、希特拉。

東條英機

墨索里尼
過大於功

我想知佢有咩功績

寧錦 寧遠大捷

寧錦大捷嘅關鍵位係毛文龍索制後金
令後金無援軍到
老老實實, 渣一手靚牌打出中庸戰績嘅袁崇煥只係守城
反而揸一手爛牌嘅毛文龍就打出輝煌戰績
佢仲要經常袁崇煥條仆街留難軍餉
地米斯托克利

扭轉世界歷史之人

姜維
韓信
陳炯明
過大於功

我想知佢有咩功績

寧遠之戰,寧錦大捷,仲有有次皇太極直接打京師佢幫手擊退
過大於功

我想知佢有咩功績

京師守衛戰,佢先係仆街黎
遲下講
唔該睇歷史先講
袁崇煥
廣東人
抗滿洲狗名將

畀北京狗害死
袁崇煥
廣東人
抗滿洲狗名將

你一定無睇詳細明史
袁祟煥個仆街特登放滿洲人偷襲長城
殺死遼東名將毛文龍, 將遼東鎮從後索制後金嘅戰略目的廢除左

呢條仆街先係毀壞遼東防務
清史寫到咁好, 就係呃你呢D 唔睇詳細歷史嘅人

清狗想佢破壞抗明名將之名砌生豬肉
認真:嬴政 秦始皇 第一個統一中國既男人

王翦
東條英機
林鄭月蛾
霍去病
俾斯麥
過大於功

我想知佢有咩功績

遲下講
唔該睇歷史先講

雍正 李世民
趙匡胤,一代明君,
杯酒釋兵權真係世界級
肯納諫,
重用趙普
重文抑武,行仁政

中國好多重要發明都係宋朝開始
又黎啦又黎啦 又見識到連登仔最鍾意做嘅野
當大眾稱讚某樣野/某個人果陣 部份連登仔就即刻會跳出黎 同其他人講 你識條春咩 其實果樣野/果條友好渣架 再將佢踩到一文不值 以顯現眾人皆醉 我獨醒
過大於功

我想知佢有咩功績

遲下講
唔該睇歷史先講

係唔係指己巳之變
你指佢殺左毛文龍所以仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞