【慕容】屎家軍掘起!所有人物關係大公開!壟斷利益!控制網絡輿論!

540 回覆
1382 Like 19 Dislike
如果用14% ge area做夾公仔 其他地方就要冇錢搵蝕住做
邊個咁天才諗呢條橋出黎既人好炒鳩左佢啦
屌你 其他地方做鳩埋夾公仔機唔好?
佢係陳雲信徒, 成日share陳雲啲嘢
但當年熱狗嗰朵又未去到過街老鼠
話說連登開台初期, 有巴打寫咗篇潮文
佢就抄咗放上 facebook 呃 like, 之後仲拍埋片
連登巴打發現即刻上去洗版
司徒夾帶竟然當大家透明
一個星期後, 巴打們決定向佢班廣告商落手,
去廣告商page洗版
司徒夾帶應該收廣告商投訴, 喺街都即時拍片道歉加賠錢
真相係忠實fans點都會盲撐屎家軍
屎家軍只要轉移視線/負面調節/信息孤島
做哩三樣
往後再有相同消息
都唔會再有咁多人留意(熱潮過左)
相信過一排又繼續壯大
而家黃 youtuber 2 打 1
一邊打屎家軍 一邊打藍絲youtuber
又無資助又少廣告商
除非連登仔突然團結支持
或者黃色經濟圈同黃色youtuber互相合作
咁就絕地翻身
否則長遠唔睇好
不嬲睇開華農兄弟
細b話人妓女嘅其中一個事主出咗po
開呢個post撚事咩
當呢班人可以用夾公仔機去吸水,個道德底線會去到邊
push
可唔可以cap圖
失望係...你本身都少人睇,有好野唔搵埋van仔
FuFu痴jfft 多啲

jfft 訂閲數雖然少,啲觀眾都好堅定支持。
同邪教無咩分別
你搵日直播睇佢,好撚多donate。
成單野個起因其實唔關政治立場事 而係屎家軍壟斷成個香港youtube嘅收入
成個屎家軍入面 我相信點都有黃藍 但係而家唔重要
屎家軍有幾個close屎嘅係同CGA有關係 而CGA係同政府close
所以點解屎家軍壟斷到香港youtube界收入就係因為有政府做backbone
而政府亦都有可能會利用佢地去製造輿論 (而家唔知有無 但係將來難講)
雖然話起因唔關政治野 但係個影響係(可能)關政治事
微辣本身都係搵錢大過天架啦,你唔係諗住班馬交友會同你講社會公義咁傻呀話
講下證據先
霍哥係台主 因為肺炎所以先無補貨 但係佢部機真係9秒9比人清
加蔥多姐不嬲同佢close
其他微辣人唔知
佢個D唔叫壟斷係有水喉有餅派。。。。
我wordings差左D
你啱嘅 政府條水喉大 令好多人埋堆
但係唔埋堆個D無收入
唔叫係直接壟斷 但係做出黎同壟斷無分別...
佢哋有拉攏過catgirl
之前班人開鐵板燒(有夾公仔)
試食有搵過catgirl
指鹿 deer
泥馬 rosema
咁會唔會好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞