運輸署 留牌 過戶

215 回覆
0 Like 2 Dislike
本身好驚尻填完到時佢唔比我整 你知啦 正苦做野
有車主資料既 唔該晒巴打
路過想問埋:
如果過戶由賣方網上預約過戶
買方網上預約套牌
咁可唔可以一日內搞晒過戶套牌呢?
自膠
套牌應該無得網上預約
無錯,所以你點都要擺兩次箱,一次留牌,一次過戶+套牌
我係買方, 因為想即日驗車就交收, 但又想套牌
有兩個諗法想問:
1. 而家做法係咪一次過將兩份FORM(過戶+套牌)拎去入箱, 之後落訂.
等N日後有文件就FULL PAY ? 但係咁的話中間就N日真空期.
2. 如果我唔套牌住, 咁我就叫賣家用網上預約過戶, 過咗戶FULL PAY之後, 自己再搞套牌係咪最好? 無真空期但就要做一過過渡用的前後車牌.
希望有巴絲解答
對家洗唔洗留牌?如果佢唔洗,就直接預約做過户先
你有自己個留牌紙喺身?我聽講你做過户當日可以試下問佢有無得即場做埋套牌(如你已有留牌紙)
咁樣就唔會有真空期,你亦可早啲有得揸
佢唔洗留牌。
我有留牌紙。
我試試再報告。
感謝
屌你運輸署on99, 咁耐都唔照常工作做乜鳩
我想問宜家預約過戶,去到櫃位時駛唔駛出示舊車主身份證副本?
唔洗, 其實你睇返張form, 寫晒要咩文件架啦
感謝
有無人最近做過留牌過戶想問要等幾耐
屌,復晒工啦

入箱搞過戶仲係咁撚耐

戇鳩車行又唔去預約
幾時入箱?
想問下依家留牌過戶係咪都仲係要10個工作天?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞