拳願奧米加集中討論區9

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
下一話準備收黃金帝皮
上一話咪講左黃金帝d肌肉係累贅,無增加力量同時減慢左速度

我上個post都講過呢樣野,格鬥家不嬲都唔係越大隻越好,量級係有極限,體重升到一定程度就係累贅
目前為止黃金帝又超越光速又鼻血心理戰,又卡波耶拉,但鬥神只係強化右手就搞掂
咁即係黃金帝係表格鬥用咩磅數都贏唔到依家既鬥神
天生體格問題,可以學《刃牙》傑克.範馬做手術+食藥拉長個人
其實卡波耶拉x拳擊真係match到咩?訓緊地/倒緊立冇得轉mode吧
Ginga(?)中轉好似都怪怪地
鬥神泰拳x拳擊
黃金帝學埋中國地躺拳,站立打拳擊、迴避用卡波耶拉、訓地用地躺拳

猛虎 尤里呢啲點計
攻佢還好 體格限制
猛虎係超人體質,肌肉結構比普通人強幾十倍,尤里烏斯係德國科學實驗改造出黎,同傑克範馬差唔多,兩個都唔係正常人
一個谷藥,一個天生異稟,

你想點計?
肌肉密度係正常人嘅52倍,仲要老左都唔會跌watt而係越老越強嘅肌肉,猛虎可以一路打到80歲

唔會退化呢點真係...
黃金帝同小宇宙打 是咪俾小宇宙秒殺

咁鍾意 倒地踢擊 小宇宙一鳩撲埋去 鎖住佢關節 畫10頁即收皮
若果係猛虎體質加上初見流合氣道
同樣嘅骨size,
猛虎可以承受52倍肌肉密度 而冇累贅?
而黃金帝多少少肌肉就係累贅?

半淘汰賽其中一個bug就係猛虎嘅速度追得上王馬
骨size點會又一樣? 人種、身高、身體比例都唔同,肌肉又唔同,點樣一樣?

黃金帝「肌肉係累贅」意思係佢增加完肌肉之後力量無大提升、而速度慢左,綜合實力弱左所以對佢黎講肌肉係累贅,而猛虎肌肉力量加成令佢更強所以唔係累贅,猛虎速度快一樣係肌肉加成,52倍嘅臀肌、大小腿肌肉群跑起黎一定更快,正常人點同猛虎比?
計比例 52倍肌肉量 1cm=1kg 而冇累贅 仲追得到王馬速度 已經係一大bug 所以作者自打嘴巴
如果講緊每日都練
一日24定30小時咪都係一9樣
猛虎係肌肉密度高喎
所以雖然佢高同重一樣都唔會大隻到影響靈活掛
矮仔黃金帝重量級時期體型好似仲橫過猛虎
猛虎肌肉纖維密度係正常人既52倍
唔係肌肉量,
如果係肌肉量既話,應該大舊過戶愚呂100%
肌肉唔會 我估關節會退化掛
若被傷害夠 就用一對手
真係巴西戰舞
所以奇怪佢好似唔識用腳咁
好似好多人都覺得鬥神贏咗9成
突然覺得有啲危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞