香港有咩cafe少人好坐?

87 回覆
9 Like 5 Dislike
好醒呀呢件事
放底部電腦去廁所又方便!!!
藍店Cafe
好多黃店cafe
平時求其拎個暖水壺去Starbucks/ Pacific 齋坐
k房 無人最靜,唔可以播歌,燈光又充足
認真,如果係黃色小cafe,就真係唔好拎部notebook 去坐好耐霸住個位

我去開一間黃色小cafe,原本都無限客人坐幾耐,但因為有啲人拎部notebook 去好耐,最近都出咗通告限制最多可以坐幾耐
其實cafe黎講坐幾耐叫做耐
2個鐘算唔算
對小店嚟講(座位二十個以下),我覺得坐超過一小時已經算耐
之前咪有個黃酒店list
甲級寫字樓d連鎖咖啡店
成日去坐幾個鍾又小人
去黃店買台式飲品去starfucks坐已經成為習慣。
帶個手沖去酒店
依家酒店已經$300有唔錯嘅quality
starfuck 唔洗俾錢 任坐
攞個自備杯去,佢鬼知你係飲緊乜
歷山大廈嗰個幾好坐,夠大啲傢俬又靚
想要陽光就西貢Starfack
之前我係去啲共享自修室之類既地方, 三四十蚊坐一個鐘咁
油尖旺有D開全日嘅酒店餐廳(bar+cafe個種),你叫壺茶/杯咖啡,$6x蚊可以坐全日 幾年前做過,見過有個客,叫杯果汁,飲完要杯清水,晏就1點坐到夜晚9點
呢個都唔錯
但係坐呢d硬係有d唔自在咁
[請出招]究竟有咩黃cafe可以代替Starbucks?
https://lih.kg/2000634

請睇pin

之前去過咖啡綠茶有得叉電又有正餐同甜品 幾好

有埋notes,thanks
唔係好明
Cafe 嘅原意唔係就係任坐咩?
我俾貴左嘅價錢除咗係支持小店同買杯好飲嘅咖啡,就係買個可以坐得耐嘅位
成日俾貴左,但坐半個鐘就趕我走

利申:通常買一杯坐兩個鐘左右,再坐耐d會再買多杯
係囉
又唔係快餐店 餐廳
Cafe唔係應該預俾人坐既咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞