想同男朋友買樓

481 回覆
22 Like 731 Dislike
30年供款? 月入30k 500萬樓應該有少少難
你都係想落名姐
你唔撚落名做擔保咪咩事都冇囉 拎住廿萬都想做業主
係咪假膠呀,書都未讀完想買樓,屋企係咪好有錢?
100萬cash 當你搵萬8 一共4萬8。
首期仲未計d按揭保險,印花稅,裝修,家電。
買大西北二手樓都炆水。
一失業就即刻gg。
我見到都覺得樓主睇唔起人 分手係抵死
我出年做嘢加埋佢都至少有40k
你出細份層樓就有你名,緊係想啦
我同女朋友一齊咗兩年
自己儲左100萬 搵到$30000
女朋友 儲左20萬 仲未畢業 畢左業預佢最多都係搵得$18000
屋企人驚我哋分手所以唔放心我地買樓
係咪應該分手
可唔可以解釋下你條數點得出黎
根據樓主講嘅應該唔係

我指係樓主買 男友擔保/男友買 樓主擔保
廢男友30K加埋叻女樓主畢業搵18K 就有48K
加埋120萬首期
應該有啲購買力同供得到嘅
不如直接講下你讀咩科,咩background。
買樓唔可以預到盡,除非你地係鐵飯碗,政府工。
政府工,老師呢類職業,銀行都會鬆手d。
有撚用咩 你而家買樓要而家過到嘛
唔通銀行預埋你搵幾多咩

你話供唔供到就你自己事啫 但你要過到壓測嘛
但叻女樓主明年先畢業 但想而家買喎
認真答
補習或教琴
一個月pt咁教都可以去到17000
唔洗讀書?
咁多時間
買500

首期連雜費咩咩柒柒 男友同佢屋企人比晒 落男朋友名你落擔保 佢自己供 屋企開支你出 (點都平過你自己一個人出去租樓喇 又有得同男朋友仔二人世界)

下年 返左工 好去睇樓
讀大學唔返pt返學?
今年就無呢枝歌仔唱
中小都停曬課
呢個唔知 我唔見佢有提到係要依家買

不過等到畢業買個市場又唔同晒了
咁細個唔好諗咁多啦
租樓住住先
同男友一齊買樓唔一定係一件好事
點解男朋友係搵三萬 而你係搵萬八?
我係你男朋友屋企人都唔想啦

佢100萬首萬+月入3萬
求其搵條女有幾十萬積蓄+月入2萬零都夠買6球

唔知佢地住邊
但呢個首期收入, 市區都叫仲有選擇 係供得吃力少少
做咩要陪你癲住大西北
唔係今年買咁撚早就開po
出年樓價都唔知咩事啦全球qe
搵得

個得字真係好撚難聽
畢業已經有廿萬都幾勁,樓主好勤力返pt?
世界好公平

如果人人都心想事成

會天下大亂
冇話唔返 係邊有咁多時間啫
一星期補3、4次習 一個月先搵得4、5千蚊渣喎
Final period更加難做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞