想同男朋友買樓

481 回覆
22 Like 731 Dislike
主要係你要比家用.,..其實如果唔洗比就好好計 條數
聽落都唔算辛苦
有partime
個日HSBC聽到個老豆買樓寫阿仔名; 阿仔十八歲零收入
個職員係咁解釋借款人要係老豆; 阿仔唔得
大西北洋樓, 四球有興趣加tg : JOHNNY218
同樓主類似情況,我搵35k,男朋友失業中,預之後份工18-20k,我攞到廿萬出黎,佢攞到廿萬出嚟,佢家人幫手50萬,但都上唔到車,7m ,壓測都7萬左右,香港樓價真係cls,7m都係買到市區3xx呎
唔考慮大西北?你地個budget同人工果邊好似多啲選擇
最痴線係人工唔夠仲認為自己買到,供得到死都要買
咁果位絲打都係想同男友有個安樂窩啫,買唔到市區又想上車咪買遠少少,大西北發展都算唔錯,wsp都大把人抽,自住又唔係炒,起碼果位絲打有為自問將來做打算
買完放租 同屋企人住
仲未覆
唔想住大西北,科學園翻工會遠,依家打算租住白石角個邊先,過一年再睇下點
白石角買一房應該夠?
職業:兒子
佢男朋友未開工
搵到都要大約半年之後先齊文件買樓
市區舊樓其實6m都好多一房,甚至兩房,我兩個人工加埋80k之前都只係敢諗6m左右嘅樓
唔夠,雲滙一房都要6百幾萬,壓測要人工7萬左右,加上我啱啱grad,冇乜積蓄,攞唔到兩成首期,同埋如果講升值,買市區會好過白石角
係呀,佢搵唔到工..失業一年了
pt補習教琴都搵到近二皮不如唔返ft好過啦
似足小朋友天真認為自己好撚醒超越出面大把人
到你都搵(得)3萬先再諗買樓啦 冇加埋6萬月入有首期都供唔掂啦
樓主上水未
書都未讀完就想買樓 仲要兩個加埋得48000
仲要個18000係估計自己人工
我睇緊啲乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞