若要暗瘡好,咪撚信老母 9

1001 回覆
51 Like 2 Dislike
睇你睇邊個
應該多數都係9個月 輕微d會係 降MG
呢層唔太清楚 入group問好少少
Privacy
改咗麻煩哂
師兄,想問顧抽血係咪第一次見佢就可以抽埋?同埋係咪係佢度抽 定要出去抽?如果第一次可以抽埋我空肚去
我額外去 出去佢assign既到抽 有唔同位置
樓主可唔可以講下你成個療程around 洗左幾多錢
想考慮下負唔負擔到中環顧
比on9 暗瘡皮膚困擾左好撚耐,真係唔好信老母
零零捨捨爆左一粒勁大嘅瘡 好似有幾個膿頭組埋
講嘢郁到都會痛 去唔去睇醫生打針好

利伸以前會打暗瘡針消炎 謝得好快
以為細個走去打炭粉laser 打到塊面又乾又多暗瘡
之後去咗第二間做父
未打哂 去咗第二間做針清 差唔多做咗成年塊面先好返
依家都係洗完面落乳液然後搽保濕就算
其實食緊a酸係咪一滴酒都唔掂得? 有時見客都可能要飲少少醫生講到個肝會頂唔順咁
有無人用chlorhexidine洗面
大約1年前睇左呢個po開始食a酸
食左5個月40mg加2個半月20mg
終於好得九九十十
未去到唔生瘡,但2-3個月先生一粒
已經停左藥等睇會唔會生返

要食a酸建議夏天開始食,冬天食乾到甩皮
(當時乾到要用for very dry skin的ai cream,個嘴揸凡士林都無用,同埋早晚全身都要揸cream)
宜加daily skin care 係avene噴霧+physiogel ai cream for dry skin +avene day protector UV EX (超推薦,呢支防曬完全唔lum,包裝後面寫日文字)

不過有濕疹真係要諗下頂唔頂到,我7年前生過一次濕疹,但食藥期間11月中突然又生濕疹

利申 睇長沙灣陳,但姑娘成日叫我就咁拎藥就得,不過藥費真係好平
絲打, 想請教下食緊期間你塊面係咪都要即刻轉用滋潤嘢, 爆發期都要照用會唔會令塊面更加油?
我下星期開始食
我無即刻轉用,我一開始仲係用緊kiehls藍色gel cream

但可能個藥量高,大約半個月已經乾到塊面無油出,feel到好緊,同埋開始脫皮,就開始買啲滋潤啲的cream,到之後用豬油膏cream都仲覺得好乾,就問醫生有無咩cream推薦,跟住醫生先叫我買physiogel

我覺得你feel到皮膚乾先轉用滋潤野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞