連登自貼電腦枱或房#10

1001 回覆
29 Like 18 Dislike
?點托
鴨記 30蚊

做到一半screen bar效果我都收貨
人地上面一早話咗買盞好嘅檯燈都唔平
我係mon掛燈個post同人討論過 絕對認同benq支嘢溢曬價 小米個價格已經交代咗成本係幾多 咁benq design出黎收返專利都無可厚非
自動調光 非對稱光路 你搵到天花燈/鴨記隨便買個座/插個smart light bulb就做到我都好想要
麻煩po出黎開心share下 我唔買benq依家淨係可以等其他廠推出啊
不過你無要求其實點蠟燭仲平
我無要求就唔會講Smart lightbulb啦
可調光度 色 變色 點玩都得 叫埋Siri都得
果支條可以買到三個smart bulb
你支野只係一條LED條
其實你可以了解多d支所謂led條
一千支淨led都埋單咁發水咩 要平燈條淘寶幾蚊都有啦
自動調光同埋非對稱光路 查下咩黎先
買隻bulb我仲要搵靚仔㩒用嘅座 搵個啱用嘅罩set好光照範圍 支screenbar放上mon就用得 慳埋位
支嘢唔perfect 又貴又無smart control無五顏六色
但係去friend屋企用過 要productive佢係滿分
求其買個座點掛喺個moon上面點非對稱光
佢淨係講調光度 變色,睇黎佢應該乜係非對稱光路都唔知係乜,呢樣先係佢最重要同最正既野
支野一千蚊係貴,但係睇你覺得創新同原創值唔值錢囉,人地出左兩年,都冇人可以超越到佢,我覺得值得比呢個價
其實香港同台灣都賣到斷市都知咩事,幾經辛苦搵咗幾間先搵倒,仲要得返最後一枝
我用緊benq果支都覺得好實用
好過書檯燈好多
擺芒頂,又可較角度,唔會反光,有效範圍又足夠一張長書檯用,光暗色溫又可自動/手動
相反書檯燈要自己擺位,範圍又有限
真係試過返唔到轉頭
你指係書面唔會反光
即係Polarised light黎
咁OK既
但我習慣左玩smart light既光害
想要正常白黃又得 RGB光害mode又得
隨手拿起手機或者叫Siri較光暗較色
我頭先既刻買咗
我有用philips hue都有用benq芒燈
唔明點解你咁堅持你自己一定啱晒
Benq有兩款
一代係喺燈頂輕觸式
二代就有個remote伸出嚟
你買邊款
係咪有咩誤會
呢樣係選擇 唔係對與錯
第一代 第二代望過下冇乜特別
我見你喺咁話人用成千蚊支燈貴,唔值囉,你玩smart light先最抵
其實芒燈一樣可以較光暗色溫
重點係佢唔同檯燈,佢D光唔會反射個芒影響你睇住個芒
反而檯燈你要自己搵個靚角度去就個芒邊個角度先唔會反射射到個芒
為咗日常房用嘅光方便唔開電腦時用,同電腦檯用嘅光方便開電腦時用
所以我就兩樣都有用
房燈用phipils hue
benq芒燈就用電腦果陣用
入benq個product page望啦 一睇就明

你差張有頸枕,可以向後瞓嘅電腦椅
好多中國翻版個效果同下面一樣
個角度太闊,一係照眼,一係照 Mon
咁咪仲傷眼
變咗同熄燈睇mon冇咩分別
下年會買
諗住買二手steelcase leap
第二代分便啲
不過我都係買第一代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞