IPHONE入咗DFU Mode 仲有冇方法做Backup?

67 回覆
3 Like 4 Dislike
爆內存出 Error 14 嘅問題已經見到曙光嘞 - 請大家用iOS 14.4 Beta(18D5030e)版本幫部機做更新!!

之前幫朋友部爆咗內存嘅iPhone XR用iOS 14.3嚟做更新(刷機)救機結果一直顯示唔夠空間(ASR: Could not restore - No space left on device),但誤打誤撞下用咗iOS 14.4 Beta嚟做更新竟然順利攪掂(開頭都驚自己有冇撳錯制冇保留資料,後嚟扒番隔離文睇番鄰國同路人都係話攪掂,據講係因為呢個版本修改咗刷機嘅方式,令到之前一直喺ASR RESTORE塞死過唔到嘅問題可以解決),之後會出番白蘋果(但要等長少少時間,大約5~10分鐘左右),最後就會出番入passcode畫面同做恢復資料

之前絕望咗好耐嘅朋友請不妨一試~~~
早就撳錯reset咗買咗icloud應該之後唔會出事
即係update完14.4就會冇曬啲data,要做番restore backup?
唔係,係講之前如果iPhone用爆哂啲space再reboot會磚咗,之前全世界都一直冇方法救到機,而家用14.4做update就有可能救到(保留到data)
想請教下,我前幾日update ios 應該係唔夠storage入咗recovery mode,試過update幾次都唔work,但係我冇backup到,想問下仲有冇機會救到啲data
你可以試下google同download有個電腦app叫「愛思助手」(大陸app嚟,但免費同好powerful)然後裝咗佢,之後用USB線駁去Iphone度,佢認到部機後撳「恢復」,去到救機畫面再撳制下載最新個14.4beta版,最後撳去"itune"頁揀「保留用戶數據」去刷機

我就試過一次就攪掂,睇過大陸編blog最後啲人都係試幾次就攪掂
download咗個14.4落黎要撳導入先?導入完再去iTunes果個page?
Sorry驚撳錯連最後機會都冇埋 問清楚好啲
喺「iTunes刷機」度下載完14.4RC再撳導入,之後揀「保留用戶資料刷機」,最後撳「立刻刷機」就得
得咗!巴打多謝你呀 好人一世平安呀!祝你買閒開閒 買牛證開牛開得番機果刻有啲感動
牛熊就唔好嘞要成日睇住個市,普通股票生生性性就夠啦

禾第一次用呢個方法攪得掂都開心到彈起(之前有人話,可以不斷試upgrade又不斷fail無限loop嚟慢慢tun番啲cache space出嚟就救到,我懷疑係fake人事關試咗過百次都無起色),你最緊要restore完部機後去番正常home畫面,要剷緊啲冇用app同相(最好由細size到大咁剷),唔係reboot完又會磚番
收到,我都想reset番部機落14.3先,14.4始終驚再bug
有無巴打幫到手仲
同問……點入到睇log?
上面兩條大陸link睇唔到

巴打最後點解決?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞