何韻詩:其實我是有喜歡的男士

303 回覆
443 Like 24 Dislike
有時覺得hocc講野唔經大腦
例如呢
將自己同獨立音樂掛鉤

有朋友識夾band的人話同hocc有合作話佢唔識尊重人地彈既野

將自己的情況黎「情緒勒索」其他人 我都未驚你驚乜就係例子
個channel 又幾好
咩朋友 夾band嘅人係咩名?你唔開名冇證據好難講,佢地之間嘅對話有冇錄低?單方面講對hocc唔公平,唔會因為你講幾句就信你架喎

我又唔同意咩情緒勒索 佢之前去美國演講,支那要搞都有機會搞埋佢 而且又係公眾人物,所以佢又講得岩,佢都未驚大家驚乜
呢啲事實黎嘅,同埋出唔出都係自己決定,勒乜野索
雞餅 李拾壹 mike orange Serrini都有同佢合作,見佢地合作得好好,定係你啲"fd嘅fd"有咩誤會
等陣先,佢好似冇話唔中意自己長頭髮,都唔介意自己女人啲,但應該係中意短髮同中性打扮多啲。
早兩集podcast八婆話佢carry唔到菇母嗰啲登台衫佢都嬲嬲豬。

不過我都係講吓姐
音樂嗰啲唔知,又未到唔經大腦嘅
但係衝動咗啲,又間唔時get錯人哋講嘢,又講得串串貢咁,唔熟佢啲人好易誤會嘅

不過佢唔衝動就唔係hocc
好好笑,最啱睇完新聞拎出嚟聽
兩面睇,睇吓係驚啲咩。
驚遲啲俾人清算,佢啱。
但如果話驚當場被打被自殺被強姦,唔怪得小市民驚過佢
每個人get到嘅嘢都唔同,講完就算,唔好係下面reply人,仲要有啲係冇惡意,人哋都有佢哋驚嘅地方
應該係講清算
呢一兩年好多人中意用啲term去批評人地,咁樣睇落pro啲?
我反而覺得樓上條友講野唔經大腦多啲 冇證據冇名,只係話朋友嘅朋友就批評人地,一啲分析能力思考能力都冇 唔通咁樣就信?
都係人地講
聽完就算
金牛座就係咁
其實我無所謂
咁何韻詩話自己係indie又點解釋

有朋友咁講咪聽下、都係人地的感受
聽完咪算囉

你咪又係因一兩句去批評人
獨立音樂是指有別於主流商業唱片廠牌所製作的音樂。顧名思義,獨立音樂的製作過程獨立自主,從錄音到出版都由音樂家獨力完成。

由15年《是有種人》開始,之後佢嘅所有歌 所有演唱會都係自己個brand produce 出品,如果indie係咁解,有咩需要解釋?定係你唔知乜叫indie 唔識分主流商業唱片公司?

你都識講聽完就算,咁你又放上黎講 我咪就係話你冇證冇據又唔開名又話fd嘅fd講好難令人信,不如你批評人之前做好啲功課先啦
一個歌手連歌詞同自己的歌都唔熟
即使我係粉絲都唔會死撐佢
「獨立」音樂人同「獨立音樂」係兩個概念
佢做既都係主流音樂
話完人地冇腦又話人地忘詞,夠竟你有冇睇過佢紅館show架,唔熟佢就唔好扮係人地fans啦,好尷尬呀得閒冇野做咩
咁乜野係主流音樂?
真係唔明你咁堅持話佢係主流音樂做乜 主流又點 獨立又點,你咁中意label人地嘅 真係好煩膠
建議大家block咗啲煩膠 喺到呻吟唔知做乜9 得閒冇野做
我識嘅金牛係完全相反
我印象中佢都好似冇label自己係indie定mainstream,我記得佢有講過覺得自己兩邊都唔係,不過我唔係follow得好close

利申:雖然我都覺得佢係做緊mainstream嘅音樂,只係唔係用緊mainstream嘅方法
之前講笑咁話個podcast係長壽節目
今日睇完新聞真係希望可以長做長有

星期四都未有影像版,睇嚟呢個禮拜好忙
唔會有事嘅...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞