美韓擬定軍事計畫 金正恩若病故「兩韓統一可期待」

312 回覆
346 Like 6 Dislike
仲有我估侵侵應該知度金仔死左未。
不過睇死佢都唔會開口講,一味扮唔知。
緊住係後面做野,同當年KO蘇聯一樣。
唔會養咁笨7啦
要佢地d 勞動力,將d 2,3線公司搬過去

最主要都係解放人民
宜家北韓d 人真係好撚慘
日+韓+台就算冇美國幫手,都應該可以跟支那一博,支那解放軍渣到冇人有
可以做中國2.0, D 廠家用幾蚊美金一個月請人
搵佢黎代替中國既cheap labour
文在寅同美日脫鈎 轉為親中 搞兩韓統一
兩韓好快同支那一齊收皮

根本係朝鮮半島dna嚟
呢個位行錯半步萬劫不復
又再打多一次韓戰
ww3
行動post-多一票就係多,DSE散場派選民登記表,唔想到時立法會選舉又輸幾票
https://lih.kg/1988688
點解既 有無問過?
個見d韓國人對脫北者好似好支持咁㗎喎
梗係唔幫啦 俾下3過期物資都會既
如果幫拖 靜間當我係同盟國
俾美國佬打埋一份咪仆街
佢依家做野係學毛魔
照推斷應該想重演韓戰
搞番北韓經濟只係時間問題,我係南韓文仔實統一名流青史,之後經濟點等下手搞
連燈仔又示範印象派論政
唔會 中共一定幫北韓 北韓對中國黎講好緊要 少一個盟友又無一個 雖然中北都無咩親 但大局上都會企同一邊 所以中國點都幫北韓 中幫北韓 美實幫南韓 到時又係各據一方 除非南北自行同意統一
1. 太耐分開,特別後生一早已經無晒情意結
2. 北韓同北韓人形象唔好,自己唔覺同佢地同一民族
3. 好似上面講過,北韓經濟好差又窮,佢地唔想犠牲自己既生活條件去幫啲唔關佢地事既人,佢地仲用過東德做例子話東德地區都仲係比西德差,北韓更加係一個負擔
德國搞左三十幾年先掂
南北泡起碼要幾倍時間啦
提提你當年東西德人均gdp比係1:1.x only
南北泡係哩個數
唔係"幫",係控制,不嬲支那都當朝鮮半島係藩屬國
上過兩年唔係支那控制金仔,北韓已經一早聽美國話開放左,事實上北韓唔想統一,但都唔想比支那控制,本身對支那都好不滿,唔係驚自己金家不保一早唔理支那
咁點解又話個總統同北韓關係好令佢民意上升既?
係咪佢地想同北韓 做朋友
但又未至於要統一咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞