Foodpanda 步兵/車手/單車手 (40)屌你老母大寶哥

1001 回覆
4 Like 11 Dislike
新仔爬下文先問問題啦
個撚個申手黨
幾錢一單都要問
接單率9成都要問
西熊tg咪寫撚曬
講個秘密你班新仔聽啦,頭10單(當$30一單)要做義工架

By犯賤貝兒:
成班友爬文都未識
有咩唔明睇完Roadrunner>支援
先再問
為保生計
請各位不推文回覆
多謝合作

By 我咩都唔識架:
諗住入行嘅巴絲唔好以為好好賺
搵得多嘅人只係少數
除時最低工資都冇

閪熊系統可以係你與某人同一更同一位置等單
人地送左幾轉你都可能冇單
罰企情況追post都見到好多

想入行嘅三思下係咪值得入行
珍惜光陰 勿做閪熊

閪熊新手問題整合(By:一組嘅楠木巴)
For懶得睇教學片同常見問題嘅6仔朋友們,以後唔會再答呢度有嘅問題
A)開工篇
1.開工前打卡
打卡地圖更開始前30分鐘先睇到,會有藍圈顯示咩範圍先打到卡。
2.接單
當好彩系統俾單你嘅時候記住1分鐘內接受,唔係就自動當你拒絕+放你半個鐘break。
3.攞野食
攞完禁已取餐。唔好攞漏野/錯單,
唔係嘅話另一個熊貓手足真係多得你唔少。
4.去客到
app個pin有時會錯,自己對google map穩陣d。
5.完單
建議落返街信號好個時先禁已送達,費時搭lift個時俾系統派單接唔到被逼放break。
6.分單
有時太多野攞唔到可以問耳筒分單搵多個熊貓幫手攞。
7.轉單
步兵多過1km/自己有其他原因可以叫耳筒轉走張單,佢理唔理你另一回事。

B)錢銀篇
1.出糧
每張單固定人工,區區唔同。糧每兩個禮拜三出一次,同埋第一次出糧會扣義工裝備費。
http://2.COD
有時攞完野食會提你問客收返錢(COD),記住要收。app錢包個度唔係你人工,係COD條數,每個禮拜一會email叫你還錢。過數/轉數快備註自己id cap低tg返俾閪熊之後一兩日cherry會幫你扣返。
3.20蚊地獄
接單率太低(拒絕太多)會變每張單得30(車手)/20(步兵)蚊。

C)系統篇
1.冇單
閪熊系統可以係你與某人同一更同一位置等單
人地送左幾轉你都可能冇單
罰企情況追post都見到好多 (By 我咩都唔識架)
2.攞更
6仔星期一夜晚9點自己去rooster攞下星期更
3.自己id
Roadrunner>Rooster>My Profile
4.做埋其他區
(雖然而家好似可以攞曬全部區嘅更)
http://bit.ly/AdditionalAreasSpecialShifts
5.仲有問題?
Roadrunner>幫助>常見問題

所有新仔同我睇哂佢先開工
必踢餐廳

連鎖店

南記
譚仔三哥(如果有山賊手羽 恭喜你可以等起碼40分鐘)
沙嗲王(Foodpanda 重點推薦餐廳 間間都閪冧甘多單)
茶木(求其百零蚊單 都要半個鐘)
十二味(呢間屌佢老母仲慢過譚仔)
太興(燒味飯都可以半個鐘 懷疑係即叫即燒)
稻香(呢間正仆街 去到先至慢慢印單 再慢慢寫單 再慢慢炒)
湯加(阿姐吹水多過做嘢)
PHD(佢一定做咗自己客單 再做閪熊單)
Shake snack(次次都係去到先印單)
喜茶
NeNe chicken
桂花小幸
敏華

天水圍區
櫻花樹下(區內推薦餐廳 日日爆單)

紅磡區
川味香(有手腳俾老闆打)

荃灣區
Eurogogo
韓正屋(大銀碼單30 mins up)
The point pizza
cossi
大戶屋
上海popo(熊單好慢,但袋單又好快手)
翠河(茶記黎講算慢)
樓下(做自己單先再派你)
銀龍(同上)
羅麥記

旺角區
飲茶 YumCha (朗豪坊)
添好運
Bake and grill

九龍灣區
35座車仔麵(點解叫三十五座車仔麵 因為要三十五分鐘先有得拎)

觀塘區
豪隍點心(主打即叫即蒸 40分鐘起)
韓家(老闆金句 一係等 一係踢單)

銅鑼灣區
Mother of pizza
下雨天請帶袋,謝謝
外賣仔加料好波 支持
廁所水加持,yummy
諗起都正 好彩從來唔叫外賣
笑4
今鋪真係大寶之亂
外賣狗🤣😂🤣
遲d 打風先儲埋一次過叫
送撚死你地🥰😘
其實咩c-.-
訓醒就推左幾十頁仲要冇人開post
可唔可以報驚拉左大寶,睇完佢張相我好不安
多謝老世
你個on9阿哥又起度搞事
去返上個post睇
一早block9左
我見5味清開post 諗住入去睇 世界大戰咁款即刻走左
同埋五味清助攻
笑到禾
我block左佢 你cap比我睇
張張圖冇開名
係開大寶
強烈建議你入去睇早幾日先用完foodpanda 好擔心自己份外賣俾人加過料
懶=.=
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞