有邊個動漫角色廢得過阿樂

274 回覆
104 Like 10 Dislike
oh 係 sor
海賊王山治好打d定阿樂
阿樂喺比達篇之前應該係鳥山明想polish嘅角色

狼牙旋風拳有型 之後學龜波氣功 仲可以自創天神同龜仙人都唔識嘅操氣彈

當然唔夠天津飯咁搶眼 但都係頭幾名戰友來

但比達一到就要踢走一個
其實講到尾 大家要搞清楚樓主嘅廢係指咩
樓主偏向指表現,咁咪會話阿樂廢
但係如果指實力咪唔係廢
係兩樣嘢黎

另外,其實係阿樂比帽莊子戴
做乜咁多人以為係阿樂戴帽
你咁樣係將實力同表現二分
但係實力唔係齋嗡就算,實力都要透過表現先呈現到,否則你話阿樂有一萬億戰鬥力都無意思
而阿樂嘅表現係柒足成套漫畫
咁反映阿樂有咩實力?
阿樂 真是人頭豬腦
打拳搵錢分分鐘世界冠軍
去到斯路篇 仲ON 99想叫 神龍俾D鑽石佢
你咁講悟空果班全部人都頭豬腦啦
佢地都廢事同班普通人爭
阿樂如果唔計天下一武道大會預賽打d卒的話,唯一一次贏應該係占星婆婆度打佢第一個手下透明人,但都係要無聞用智謀幫
頭文字D:齊名高橋兄弟!鈑金王——中里毅,一生不勝傳奇!

原文網址:https://kknews.cc/news/86m8jjn.html
動畫界王星打贏力高
動畫就咪計啦佢布歐篇直頭打贏悟空係斯路篇死後苦戰的對手,咁唔通又合理
agger
阿樂打培植人果陣,戰鬥力最頂咪1200左右,跟住就死咗
到佢經蛇道行咗去界王星,無限、悟飯已經去到娜女星打緊
力高戰鬥力有50000左右,動畫版話佢死咗就去陰間同阿樂打
有無可能一條1200戰鬥力嘅蛋散練咗十幾日就可以打得死戰鬥力50000嘅人?

1000戰鬥力嘅悟空死咗之後去界王星練咗幾個月都未夠比達打啦,講撚晒啦
根本係動畫版為咗拖劇,比啲蛋散懶係有表現機會,先夾硬作埋晒啲不合理劇情
如果阿樂真係升得咁快,叫拿迪斯打撚死佢嘛,去界王星練半年,返嚟秒撚咗比達佢
唔夠膽貼出嚟,因為莊子要露lin
打天津飯用龜波唔關阿樂事
當時設定係任何人既龜波都對天津飯無用
唔掂叔
去天神修練
學識超龜波氣功

但係只係對魔童用過一次

之後就繼續龜波氣功

悟空嘅招式好似得龜波、元氣彈同瞬間移動

界王拳似內功多過似招式

Z篇後期連界王拳都無用
其實龜波氣功同超龜波氣功、氣功炮同新氣功炮、猛虎射球同新猛虎射球之類有咩分別
係咪只係純粹威力勁咗根本睇唔到有任何分別
新氣功炮有鎖死嘅能力

好似半完全體斯路,俾天津飯鎖死咁

超龜波就你所講咁威力加強版
新氣功炮仲有連射能力同對身體無咁大負擔
去天神度主要練感應氣唔用肉眼搵敵人,依d係早期比達同菲利個班都唔識
其實勉強黎講對培植人唔算打輸
培植人都係一條命黎既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞