有邊個動漫角色廢得過阿樂

274 回覆
104 Like 10 Dislike
見到「你劈黎睇下」就即刻笑左
其實如其話阿樂廢,應該話佢係最令人失望角色,因為佢係悟空第一個有戰鬥力的同伴,加上又靚仔你個時睇以為係男二。餃子就外表問題,撒旦就擺明搞笑所以你唔會對佢地有期望,而阿樂係好有期望但結果明明都keep住有修行有進步結果場場輸,去到布聚其實係連戰鬥的資格都無,天津飯都叫有用氣功炮射左布歐一下都叫有戰鬥過,即天津飯同無聞只係跑包尾,但阿樂係無資格跑
唔知大家有無留意,自從人對培植人柒咗之後,阿樂僅餘嘅戰鬥,連一拳、一腳、一招都無出過

對20號:一開波就比人穿心秒殺

對小斯路:只係被打無還過手(無限起碼都有出拳還擊,雖然打唔中

對布歐:大叫完就直接skip咗畫面比布歐當糖食
佢d招全部都係龍珠時代出
Z篇後佢無新招啦,天津飯都有新氣功炮,無聞都有元氣斬,z篇後己經唔關阿樂事
唔係新唔新招咁簡單,係一拳都無出過
Z篇後佢都有作用嫁,就係負責被打、多次浪費仙豆,同埋運送心臟病發嘅悟空返屋企
龍珠公式係強敵打完做同伴之後down grade 但係阿樂加上個時仲係輕輕鬆鬆玩個陣。連一開波都無威過咪捧唔起
送返屋企你搵八戒加部飛機都做到啦要阿樂把撚咩
佢職業係沙包點同身邊D精英比
以為講緊呢隻
跟據悟飯嘅評論
佢個女未跟悟飯學野
一個人打罪犯個陣嘅實力已經超越咗撒旦
所以普通人最勁應該係當時嘅佢個女
(後來學咗舞空術就唔計普通人)
冇記錯悟空有提過龍珠超嘅歐布啱啱出世
斷估阿樂唔會唔夠個bb打掛
廢物阿樂:必殺技篇

人哋啲角色出必殺技係型嘅、有作用嘅、打敗敵人嘅。
阿樂出嘅必殺技,全套漫畫入面係無一次成功。記住係全套漫畫

1. 對悟空,出狼牙旋風拳
結果:純粹令悟空覺得肚餓,無傷,被反殺

2. 對程龍(龜仙人),出狼牙旋風拳
結果:打空氣,輕鬆避開,被反殺

3. 對天津飯,出狼牙旋風拳
結果:互搏,唔夠打,被反殺

4. 對天津飯,出龜波氣功
結果:被輕鬆反彈

5. 對天星(天神),出操氣彈
結果:終於擊中對手但無傷,被反殺

6. 對培植人,出龜波氣功
結果:擊中對手但無傷,被反殺

之後阿樂仲有參加幾場戰鬥,包括對人造人19號、對小斯路、對布歐
但全部都無再出必殺技,丫唔係,係連一拳、一腳都無再出過,純粹出場被打

結論:成套龍珠四十幾本漫畫,阿樂由第一本出場到最後一本
但無一次必殺技係成功過、有過效果
阿樂係垃圾中嘅垃圾
我都係

撤旦係有練, 佢有武術根底
但係悟空佢地外星人係到先對比到佢係廢
而且就算唔講錢, 撒旦有好強嘅魔人肥布歐聽佢話
講起撒旦, 諗起佢次次講悟空佢地嘅元氣彈係魔術, 同埋地下有機關
係雙方唔用任何法寶下,全盛時期既胖虎同出木杉聯手可唔可以打敗大雄?

胖虎同出木杉既強處相信大家都知所以唔講

以下講下大雄既能力
神力:多啦A夢重129.3公斤,故事中大雄多次徒手抱,攬,推,甚至拖住多啦a夢飛奔

高速:多啦a夢最高速係129.3km/h , 大雄多次同多啦a夢逃跑時跑係多啦a夢前面,證明大雄奔跑既速度高於129.3km/h

神反應:劇場版敵人多次近距離向大雄開槍都避得過,反應能力比neo仲高(neo都中過一槍)

高速運算能力:有集多啦a夢同佢回到古代,當地人講出當時既距離計算單位,大雄立即可以將該單位轉換成公里並計出身處地方同自家既距離,而且玩花繩亦需要大腦運算同手腳協調能力,大雄只要係電視睇一次就可以立即模仿

神學習能力:上面提及過玩花繩…仲有無論多複雜既法寶,只要多啦A夢講解一次就能運用自如,甚至會改良用法令多啦a夢一吃一驚

神記憶:只要出現過既法寶,大雄都可以講出名稱同埋用法

高速回復能力:無論比狗咬,比人打,甚至高處墮下搞到遍地鱗傷,只要數分鐘就可以恢復,印象中大雄亦未出入過醫院

快速睡眠:唔駛多講,都市人羡慕既能力

總括以上能力,加上多次拯救地球,宇宙,大雄係最接近神既男人,究極胖虎同出木杉聯手有無一分既勝算??
復活菲利 陷球產啵
超你都計
正傳唔計?
阿樂好似同悟空搵占星婆婆嗰陣威過

話事話斯路仔嘅能力係點?

比達同杜拉格斯實力強過半完全體斯路好多

但同斯路仔打都佔唔到上風

阿樂、無閒無比斯路仔殺死算係咁

其實佢地啲地球人去到斯路篇嘅戰力有幾多?

之前睇過youtube,天津飯用新氣功炮嘅時候同半完全體斯路咁上下

https://youtu.be/VzDkyJQEBo4
其實都唔算威個時同第一個對手係透明人,都要無聞搵龜仙人同莊子,之後係龜仙人面前拉低莊子件杉露出胸部。之後龜仙人噴鼻血先搵到對方位置黎贏,都唔算自己力量贏,總之對住有名有性的對手阿樂從來無贏過。天下一武道大會次次都八強止步
其實阿樂係撒亞人,只不過唔想比其他人知所以佢扮廢姐,你睇吓佢個仔,悟飯幾勁
天津飯一路修練 除左撒亞人就到佢

新氣功炮壓斯路 打爆布歐氣功彈 全部都係博命咁打
撒亞人先有尾
到魔童
佢救狗果陣夠膽赤手空拳對住有槍嘅人 算係咁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞