[準備延期N次] 科學超電磁砲 第三季 (2)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
其實仲有喺一方通行出現過嗰4條女
唔知點樣關佢地事
啲時間線好亂
齋睇砲姐真係會1999, 突然飛左成星期, 初春又傷左, 佢都預砲姐黨就算唔睇魔禁都會知發生咩事
劇透又會俾人鬧, 左右做人難啊
應該唔得
唔得啦
食蜂係最強心理系能力者都破唔到炮姐防
心理條靚女都係Lv 4?
都係
佢係呀
但食蜂lv5
心痛寫死 frenda
日奈森亞夢
game得唔得?
直三王元姬
肌肉腦,無解
唔算劇透啦
唔睇正傳動畫怪邊個

電磁砲漫畫同動畫演出一模一樣
預人地睇過正傳
我有諗過令人同佢既關係變得唔同又點,唔代表只要令對方戀慕自己就可以控制對方
佢又唔會知道對方既心理有幾扭曲,如果對方係就算朋友,戀人,只要有需要都殺得落,咁好似濱面果次咁淡定要佢唔開槍就唔開其實都唔一定work,人心難測,咁理解佢既能力岩唔岩?

另外,想問垣根擋唔擋到佢能力?
求ID
Lv5 第6位 藍花 悅?
果個唔係男人嚟㗎咩
Quote翻小說一段岀嚟

"我的「心理定規(MajorHeart)」,可以自由調節人心的距離.你對每個認識的人都設有一個距離,要是與我們的距離和他們一樣的話,你認為會怎麼樣"

"還是放棄吧?現在你與我的距離是單位20……也就是與「浜面仕上—瀧壺理後」相同的距離.正如你無法向瀧壺射擊一樣,你也無法向我射擊.特意為了她跑回來,肯定無法傷害她吧?"

握著手槍的手在顫抖著.

無法開槍.明知瀧壺和這個穿著禮服的女人不是同一個人,但就是無法開槍.

雖然佢能力對lv0嘅浜面有用,但未必可以掌握所有人嘅心
舉個例子
一方同垣根打之前禮服女咁講過
佢無法掌握一方通行的心,覺得無論點同一方通行調節距離,都係會被攻擊,所以決定唔插手垣根帝督跟一方通行嘅戰鬥

無記錯應該係念話能力嚟
就咁睇唔知垣根擋唔擋到佢能力,但我覺得係擋到
但肯定嘅係佢能力無直接攻擊嘅手段,所以無可能贏到垣根

利申可能講錯講漏
唔係
第五係魔禁新約人物嚟
魔神歐提努斯
魔禁出到第5季再講 好似係
睇落唔似食蜂咁,可以比美琴能力阻擋
咁似乎唔會對一方,垣根無用
有生之年系列
淨係諗到何璐怡
垣根唔知
但一方嘅矢量操作係可以控制人體內神經嘅電流信號或血液流動的方向,姐係精神攻擊都對佢無效
正如炮姐嘅電磁屏障都可以擋到食蜂嘅能力一樣
原來如此,一方點都大晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞