發唔發覺越黎越多鋪頭用支付寶

193 回覆
97 Like 7 Dislike
支那寶多優惠
用現金啦,求求大家
你接受倒交易完後,大陸機構可以係舖頭個生意額度分成? 即係做每樣交易,都要比共產黨抽稅
google pay 同apple pay 幾乎無sales/無promoter行街介紹過
一係就係果D賣機公司要俾錢買機(幾千銀)先用到
要零售俾錢買機, 彩你都戇居, 仲貴過問銀行租EPS機
最重要係rate又高

支付寶好多promoter sale(包括某電訊寬頻商), 同埋佢offer個rate超低
又有啲on9 印花吸引人貪小便宜用

利申: 無用支那寶
payme呢?
其實大家應該需要思考下點解咁多人用
而唔係一味屌佢係支那野就終結討論

有無諗過Google pay/Apple pay普及度無咁高嘅原因先?
我試過惠康用G Play因為無訊號用唔到, 同埋些粉用G Play個authorising維持好耐, 明顯係online transaction
其實係唔係店家有得揀金額細就做offline transaction但無揀到
支付寶又唔係支付寶hk
大陸啲農村買野都可以用到支付寶,
照計呢啲地方網絡唔會太強, 點做到
農村除非你話真係果種極窮鄉僻壤返學要行路行幾個鐘宣明會叫人去助養兒童果d先會完全無訊號, 做交易有基本訊號就夠
我多咗用信用卡 俾錢喎
支那寶用信用卡比其實佢有冇得賺
咁消費者角度,睇價錢,咁係話要去幫藍店?
港版誠哥有份投資
施夷之長技以制夷
慳返嘅幾蚊可以用嚟課金、行動眾籌
未分黃藍已經有,為左方便顧客,好合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞