想買貓,求較好既貓場or貓寵物店

81 回覆
13 Like 47 Dislike
我知錯啦

陰公,咁有冇檢查清楚隻貓驗埋血個d?
比我就退錢啦

呢間野比連登捧到上天,d信徒最叻話寧願洗多d買隻‘健康‘貓好過第時要成日帶佢睇醫生,估唔到咁都燈得死

仲有一間寶翠,留名睇佢比人燈死埋

記得擒日有個po好似係話買左隻布偶貓
D巴絲個個入去笑佢買左隻大陸貓

其實如果貓舍真係入大陸貓,你點都無得避,有心人裝無心人,除非你望住佢屙出黎再即刻接番屋企,不過都難保個老豆老母唔係大陸種
黎近6月 會勁多貓b
繁殖期

我都領左個貓b 係6月個陣
相對容易
冬天無流浪貓媽媽生b係難少少

我個貓義工無做了
其實我都係睇連登先識 木星
點知咁L差
啱啱幫我隻貓檢查身體
佢條尾最尖尖個位爛曬 唉...
我屌你老母臭閪啦
名種貓邊有好嘅領養
都時醫唔掂咪二次傷害囉

唔該下次出街唔好食飯
因為大快活好多二手飯,好唔環保

搵女記得搵啲3/4個男朋友嘅
如果唔係剩女又唔得
咁貴都有手尾?
嗰時問價 2萬up一隻英短
唔會唔要
裝曬貓網買齊籠果啲
差未搵到岩心水既貓
上網啲post好多都幾年前既
行咗幾次旺角
次次都睇曬每一間
見依間萬幾話係自己繁殖場
同180日保障,有事可以返去俾佢照顧到健康先拎返
包成本價打針
幫你打氣
你加油,我走先
最後有無醫返好
有無介紹下
講緊貓你又講人
你條女就肯定係俾幾好多個人屌啦 嫌你短啊無技術啊
你記得只去食啲處女好啦 揀啲學生妹啦 未俾人搞過啊
啱晒你啲食一手飯嘅人
領養代替購買可以嗎?

貓場同狗場啲狗貓就因為樓主你依類買既人
搞到好慘。你真係有愛心的話
諗下果啲被當成生仔機器既貓狗
困住係籠度唔陏得。食又食唔好。病左都冇人理
生出黎果啲都唔健康
到生唔到果陣就就咁掉佢出街/毒死佢地

你如果覺得咁樣間接殺死佢地都唔關你事
咁自私不如唔好養啦
其實寵物店嗰啲動物喺繁殖場拎返嚟
個阿媽照顧又差
生出嚟嘅其實都睇到隻隻都無厘神氣

但以我所知有啲私人配種嘅係好食好住
務求生出嚟嘅有良好血統
呢啲大家又點睇
建議搵私人繁殖個啲,有得去睇貓撚下佢個種最好
唔係為反而反 所以如果真係好食好住 梗係無問題
問題係你點知? 就算比你上佢屋企睇埋
都唔知你手上嗰隻係咪真係呢個地方出嚟
咁真係要識揀
見到個私人配種,佢喺fd由貓媽大肚一路updated到幾兄妹出世飲奶睇住佢哋大
如果佢又搵到一模一樣嘅無良繁殖貓兄妹嚟呃人都無辦法
有冇得領養兩個月大藍貓英短,或者異短
好想領養
冷靜先
我唔知英短係唔係,只知有好多名種喵係比d仆街冚家鏟無道德地配種出黎,會有好多先天性病、缺陷,而且會短命。
有你既需求佢哋自然就會繼續做,繼續去害喵,若然你真係愛喵既,請你去領養,有好多藥房喵都好得意好可愛
再share
去大埔group或荃灣人group

街坊比貓鬆手
唐貓少病痛
玩落就覺得cute
你可以搵下有冇美短領養先 如果冇嘅話先至買啦有得領養當然最好 可以幫到d貓 老實講 如果你真係好想要美短 冇理由迫自己去養第二種貓架嘛 自己又養得唔開心 到時隻貓都會跟住唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞