想買貓,求較好既貓場or貓寵物店

81 回覆
13 Like 47 Dislike
想買貓,有無好既貓場or寵物店推介
問過幾個貓養殖既都要等好耐
而且無得見面,得睇相
同好多人搶
想搵到最鐘意最啱心水既美短
領養啦
求下你領養呀 都有好多選擇好可以
比個機會佢地有個家
繁殖場真係好無良
有無好既貓養工團體介紹下
可以領養貓bb
見親都話貓養工西
有好既養工推介又有啱心水既
我緊係選擇領養
唐貓bb我成日都見到facebook有 名種貓就少見啲
我見人地話LAP 阿棍屋都ok
裝好貓窗就應該唔會點比人西
唐貓多到喊啦
名種都會有但掉得出街一定周身病睇自己負唔負擔到
美短 天后木星貓舍 好出名,
我想奉勸巴打 千 其 唔 好 幫 襯 !
垃圾貓店,賣啲貓係有手尾!
有無聽過旺角galaxy pet
話有180日售後服務
信唔信得過
想養美短
領養代替購買
有美短可以領養咩
身邊又無人養唔會有人有bb要人領養
唔係話買貓一定錯 但真係要好小心揀
尤其香港絕大部份繁殖場真係好無良
真係做多啲功課先 唔好幫襯班仆街
私人繁殖應該會好啲 或者搵下有冇fb group有生bb想出

另外都可以留意下其他領養group
Eg.群貓會 天下貓貓一樣貓
有好少好少機會都有美短的
不過一係有啲問題 一係勁快比人搶

無論買貓定領養 養咗就唔好唔要佢地呀
我果陣 大大話話行咗幾十間貓店,真心覺得貓店唔多好,佢地好多都無心照顧貓貓,啲貓貓到你手會有好多問題。旺角鋪頭幾千蚊啲垃圾繁殖場出品,更加唔洗講,啲貓一望就病樣。

真係有心議嘅品種,我建議做多啲功課搵breeder 買,至少佢地會有心機啲湊貓。好多鋪頭貓仔3個月就賣,貓貓太細離開媽咪,日常生活習慣都未學識,到你屋企就頭癢。

PS 養貓要緣份,唔好太心急。
貓谷有人幫襯過
買返黎個身成十幾撻蘚
我 都 係! 仲要成肚蟲,返到嚟屙咗成2cm長嘅蟲出嚟。
https://www.facebook.com/52tornado/videos/453105121999323/?vh=e&d=n

希望你買前睇睇呢條片,睇完希望你用時間諗諗。。

啱啱接佢返嚟就見到佢病得咁痛苦
真係於心不忍
呢排咩事咁多人睇唔開
係lihkg講買貓都夠膽

樓主快d走啦,我擒日先幫另一個頂完,依家無氣喇
間野好似出名貴
聽聞三皮一隻貓
仲要食緊腸胃藥,同我講咁啱轉糧所以軟便
聽講老細係 黎耀祥啲親戚,
所以吸引好多港島闊太去
繁殖場死全家
三皮都算 係隻貓成身癬又軟便
同我講要搬鋪 將會停水停電
即日通知 今日或者聽日即刻嚟接走隻貓
其實佢支那入貓 你都唔會知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞