(公投)大家想點罰屈機男?

209 回覆
26 Like 0 Dislike
開始未?

你地set定啲遊戲規則,輸左罰乜之類先啦

快d set
其實米sir個玩法先攻好唔著數,你地搵好多,但交稅都好多,其實只要捐錢個金額同交稅差唔多嘅話,你地其實冇咩損失,先攻10000,米sir用20000頂,先攻就要俾40000,加埋即係50000,而20000而米sir黎講都唔夠退稅,仲有尾數要交,而屈sir如果交唔到50000稅就自然唔想跟,雖然佢如果肯捐嘅話米sir就要俾多80000加埋前面成十萬銀,去到呢個數字,我諗大家都明,贏左得個型字,仲要淨係喺連登先型,出返現實又要柒

不過我都係9up下姐,米sir同屈sir有幾多冇人知,米sir勁就大家都知,但屈蛇都真金白銀有捐錢,所以想提議下d慢慢上嘅玩法,我地可以食下花生,之餘又可以做下善事

比成個復活節假期你度下
利申:偽毒,放假有節目
開始未?

輸左 照舊啦 千字文道歉 退出連登(上次屈機男走數)

一係改過完全唔同既名 例屈機男改過冇屈機男三隻字既名 同以後唔可以開post 只可留言

https://lihkg.com/thread/203961/page/1
歡迎各位比意見
請教下大家, 如果我攪一個"屌打屈機男徵文比賽"
分冠,亞,季同安慰獎, 比賽結果由各連登巴打投票
勝出者可獲本人送出現金電子支票

咁做有無違法? 需唔需要申請?

因為玩捐錢, 大家只可以食花生, 無咁投入
想全民參與, 公平, 公正, 有樂趣

米sir就係米sir
果然有米過人
好文例子:

財經臺精神領袖 - 屈機男的保安日記
https://lihkg.com/thread/56760/page/17?ref=ios

呢個

老實講

如果寫得完篇文

起碼會有安慰獎

寫得咁好
坐亞望冠至真
初步我諗住咁安排:
參賽, 作品可以經以下方式:
1. po文 - 內容隨意, 可以係潮文, 故事, 詩句, 歌詞, 甚至9up. 但題目要標明 "屌打屈蛇徵文比賽"
2. 推薦 - 不論新文定舊文, 只要有巴打賞識, 在題目上標明(屌打屈蛇徵文比賽), 在內文加插原post都會視為參賽作品.

勝出規則 - 作品得到最多like數(不減負評)既屌打作品, 可成為冠軍 , 其次為亞, 季; 而如果作品係經由其他巴打推薦, 該位推薦巴打也可獲推薦獎作為鼓勵

派彩 - 得獎作者可獲得冠, 亞, 季現金電子支票
冠軍: HK$1,000
亞軍: HK$500
季軍: HK$300

推薦獎(如有)
冠: HK$300
亞: HK$200
季: HK$100

如果無違法, 大家無補充既話, 我會定個時間比大家玩

米蛇講咗就去做
屈蛇會唔會自己參賽食米蛇獎金

贏米蛇獎金加血

贏米蛇獎金加血

屌你好似屈機男分身
我會記錄在案
上鑊你咁勇猛捐錢真心覺得你威既

講左啦! 退稅都退左2萬, 咪捐番出黎做下善事啫

不過捐比慈善機構太多行政費

係就好似阿域咁直入比遺孀家屬

捐比單一唔係唔好, 但係唔平衡咯
一個受影響家庭突然多左過百萬捐款
相反好似我上次捐比無國界醫生, 起碼受惠既人係多好多
敍利亞內戰佢地都派左好多醫生義務去

米蛇講得好
你兩個忽然咁fd喺度論政

係囉
比d火黎啦
垃圾屈狗扮乜春fd

一早開左plan

弱智

現家唔玩主線玩挑你先

你條撚樣敢唔敢受?

其實屈蛇都幾搞笑
次次都挑人機
不如直搗黃龍
挑米蛇機啦
咁就可以一雪前恥

利申 窮毒柒
唔好搵我挑機
其實米sir個玩法先攻好唔著數,你地搵好多,但交稅都好多,其實只要捐錢個金額同交稅差唔多嘅話,你地其實冇咩損失,先攻10000,米sir用20000頂,先攻就要俾40000,加埋即係50000,而20000而米sir黎講都唔夠退稅,仲有尾數要交,而屈sir如果交唔到50000稅就自然唔想跟,雖然佢如果肯捐嘅話米sir就要俾多80000加埋前面成十萬銀,去到呢個數字,我諗大家都明,贏左得個型字,仲要淨係喺連登先型,出返現實又要柒

不過我都係9up下姐,米sir同屈sir有幾多冇人知,米sir勁就大家都知,但屈蛇都真金白銀有捐錢,所以想提議下d慢慢上嘅玩法,我地可以食下花生,之餘又可以做下善事

講得好

贏米蛇獎金加血

屌你好似屈機男分身
我會記錄在案

唔好呀
我係米蛇fans嚟

between 我無分身㗎
開始未?

快d set

開始未?

快d set

3zero 巴打,幫手總結下有乜野罰
開始未?

快d set

3zero 巴打,幫手總結下有乜野罰

米蛇終於登場
其實我喺規則個post講左,不過我唔想寫得太死,留得青山在
等其他巴打加

係咪我誤會左
你捐幾多錢只係退稅額
E.g 你有20萬入息要交稅 (當要交5%)
咁姐係你要交1萬蚊稅
如果你捐左10萬 咁就得番10萬要交稅
咁姐係你要交5千蚊稅
所以其實捐黎免稅唔差得幾多
因為你唔係交少10萬蚊稅
只係少左5千

係咪我誤會左
你捐幾多錢只係退稅額
E.g 你有20萬入息要交稅 (當要交5%)
咁姐係你要交1萬蚊稅
如果你捐左10萬 咁就得番10萬要交稅
咁姐係你要交5千蚊稅
所以其實捐黎免稅唔差得幾多
因為你唔係交少10萬蚊稅
只係少左5千

唔係退稅額, 係財爺退番果2萬預繳稅
快😁
屈機男講撚到自己咁勁當初就唔會輸啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞