背囊棄大帽山叢林 行山友揭發棉被蓋乾屍

368 回覆
973 Like 17 Dislike
點睇都係棄屍喎
點會用棉被去遮住自己 訓住去死?
要去到山去死?
方唔係啲仇人殺左佢
之後特登行呢啲唔係官方路線扔左條屍
殺人犯仲係我地身邊
因為狗會係山腳叫你帶路
應該有狗車會上山啦
點會重行路咁on9
睇完呢個post突然明白左一d野
連登神探全面進場
大帽山有部分路係車路
係車路落車抄小路棄屍

香港警魔有隊人叫Rural Patrol Team RPT
鄉村巡邏隊, 坊間穿山甲

係行開山又有車
好驚
實情係垃圾黑警柒到搵窿捐囉好無驚到鼻哥窿都無肉就乜柒就睇唔到
有關大帽山棄屍案猜想

https://hk.appledaily.com/breaking/20200415/5XX6FLTTRTTES7VXHED74IWH3U/

1 當係行山跌親撞暈左死埋係解唔通點解用綿被卷自己
一定係殺人棄屍

[獨居翁疑病發猝逝半年房署爆門驚見白骨
青衣長宏邨獨居翁,疑在住所內猝死無人知,房署人員發現他多個月未交租,查看無果,昨午決定上門爆門入屋,揭發租客已變白骨,]

大帽山濕度高,溫度高,大風會更快變白骨
我當五個月
香港警魔係831開始大量殺人, 打頭壓頸

起因係8月頭已遭放料係新屋嶺輪姦大量少女,打到大量示威者重傷,香港警魔想把香港變警察國家避過坐監

呢位死者的死亡日期絕對於香港警魔開始大量殺人後

大帽山有部分路係車路
係車路落車抄小路棄屍係最可能的方案

香港警魔有隊人叫Rural Patrol Team RPT
鄉村巡邏隊, 坊間稱穿山甲

係行開山又有車又殺開人
一出e單野上熱門,連登就被封網
得閒咪去行山
係咪肥佬麥石石間
因為呢條路真係好有結界feel
結界
試過自己一個行山,平時一粒鐘行完,有一次照平常速度咁行,終點到咗後對錶發現用多一倍時間,兩個鐘!我自己好肯定冇中途停低,冇行其他路,唔知係咪起步睇錯錶,但我記得起步前對咗幾次錶,冇乜理由錯,完全唔知點解,嗰晚返到屋企成晚等天光,喺到諗發生咩事..

同朋友分享過呢經歷,有啲話我可能途中停低咗做其他嘢,但自己忘記咗,出現短暫失憶斷片狀況,有啲話我可能太攰睇錯起步時間,有啲就信神怪嘢,話我畀山神山鬼之類撚化,有啲話我可能誤闖其他神袐空間,即係俗稱結界。

行過咁多次,只係試過一次係咁。我Google過,發現香港有唔少山友有類似我呢嗰經歷,科學難以解釋,有啲仲慘過我,係揾唔到出路咁,我嗰次冇爆林,只係沿住原定山路行,但同相關個案嘅共通點,都係一個人行。

我都唔係好明點解。
咁你算好彩,我睇過過有d人行左幾日
一個人會周圍望無咁專心, 會行慢左, 但自己都唔太覺
不排除有啲人可能會諗住喺山度露營過夜,會唔會係因為 日期突如其來疾病,或者低温引致死亡,又或者被其他有毒動物咬到,冇法求救而死?

雖然香港好細,但有啲山,某啲位置冇咩人會經過,喺嗰度出事,可以好長時間冇人發現。
記得了 紅衫失蹤姨姨 個陣仲有好多人討論佢係第一批比黑警殺完嘅人 仲未知道點處理條屍 擺到變佐骨
其後他隨警車到場,並向警員指示發現屍體的位置,但一直未有發現,亦未有聞到惡臭,尤如進入結界一樣
有警察就唔出嚟
RIP
會唔會唔係一個人做
要搬一個人加張棉被仲要爆林
有冇行開山嘅朋友可以講吓有冇可能做到?
正常人見到條屍唔係應該即刻係原地報警咩
重番落山買野先報警咁冷靜
認真 希望樓主pin
我大約2 3個月(唔知有冇記錯 但一定係6月後)前有同朋友凌晨12-1點左右揸車想上大帽山睇夜景 點知上到一半見到有狗車 就係喺遊客中心附近嘅位 點解會記得?因為有揸過車上過大帽山都知佢得一條路 狗車塞住咗 我地局住要掉頭 而遊客中心個閘出面有足夠空間俾我掉頭 我就掉咗頭行 行行吓就同個Frd講 會唔會係棄屍 因為凌晨時間有架eu上到個個位真係好怪 就過咗15分鍾左右就揸返上去 見到狗車已經走咗 我就膽粗粗落車用手機電筒照落去 無奈個山坡真係好斜 天又黑 咩都睇唔到 又淆 就冇落去睇就走咗 車Cam片真係冇 因為冇咁耐之前嘅紀錄 但係100%真事 唯有希望唔係真係手足俾人掉落山
原地報警好可能變另一條屍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞