唔想香港咁快返去'正常生活'

313 回覆
4020 Like 520 Dislike
反而想好返
等去travel
心理變態就執睇醫生啦
以前香港先係有病啦 .. 而家係迴光返照
經濟好壞基層都係食屎
其實係
雖然自己無得WFH
但條街少人咗舒服咗
更心涼係堆靠鬼國搵食嘅行業
前仆後繼收晒皮
算啦,不如諗下點樣改善你嘅生活啦。之後得閒揾多啲真心朋友、同屋人傾多啲計etc

至於自由行個啲,當然要有制度改革啦,大家要繼續努力抗爭
北區撚表示讚成冇中国人既上水好靜
主要係冇晒大陸自由行 , 靠大陸佬生意班友執晒笠
除咗無戲睇同要成日帶罩之外,永續現狀真係好正
有冇諗過班醫護啊戇鳩
最好行山嘅人中晒
根本大家一開始就講話要攬炒
我都唔明點解啲人咁想個疫情快啲完
加上如果港共想突顯限制令有效 更加有誘因製造確診數字下降既錯覺 前排已經係啦 日頭話冇新增個案夜晚先話有十幾廿宗

當然唔一定係有心 可以係因為The “beauty” of bureaucracy 訊息傳遞得慢 做決定公布又要時間等幾個話事人知悉
但對於港共你會傾向信邊個原因 就連派錢都有心分化製造撕裂 計算計到盡黎扮野幫補各界人士

個班垃圾港豬幾個月前講到哩個政府點衰點唔可信 轉個頭又信佢啲數字黎出街鬆懈哂
我唔介意戴口罩戴多一段長時間 唔好咁快正常返得唔得
其實有冇肺炎,都係想D廢老死撚哂,條街無大陸人,中資繼續仆直
最可惜係班撚屌高官居然一個都冇事戇鳩
以前好中意出街同朋友數1分鐘會遇到幾多個大陸人
依家出銅鑼灣個d真係好難數到大陸少少既樣 舒服左
武漢肺炎冇撚用 爆唔撚起 咁渣ga
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞