唔想香港咁快返去'正常生活'

313 回覆
4020 Like 520 Dislike
連續三日單位確診數字
有無人同我一樣有種失望感覺
爆極都爆唔起 又死得咁少廢老
如無意外 四月會慢慢無乜確診
五月左右好大機會全面復工 復課
最慘隔多陣大陸關都開返

呢幾個月條街無晒大陸人真係好爽
睇住賺大陸狗錢d行業仆街好開心
諗起無肺炎之前 周圍都勁逼 講普通話 拖gip碌腳
生活環境勁大壓力

呢幾個月唔少人都有得WFH/停課係屋企做毒撚
唔使日日逼個幾兩個鐘車來回返工
唔使Social 同帶面具做人 個人都精神左
係屋企食飯多左又健康左又慳到錢

支持樓主 永續武肺
樓主痴撚線
係連登一定支持樓主
確診數字一跌成班已經衝出黎講反話洗版
yeah 唔洗戴口罩喇 可以行山可以打邊爐可以唱K喇
完全係唯恐天下不亂咁根本就唔抵得個數字跌
又要番多兩個鐘頭工了尸月
冇咁多支那人同廢老
行得勁舒服
假期少左人驗當少感染同埋港共不嬲推遲一次過公佈,製造有啲日子特別少人感染嘅數據
算吧啦,你出街無戴口罩?
戴就唔好咁多廢話,又要攬炒自己又怕死。
雖然我都有同感,但我有唔少朋友係做醫護,
有啲入咗dirty team, 有啲日日提心吊膽
個個都話自己中唔怕,最怕傳比屋企人
所以我係想疫情可以完
有D同意樓主
依排生活好似簡單左咁
惟一可惜係個樓市冇點跌過
既得利益者依然高高在上
依家先係正常
jm9
大把人生計都受影響,經濟黎緊一年都會好慘,到時真攬炒連登仔一定會後悔
有無諗過係醫院做啲人有幾大壓力?即使唔係dirty team,因為部門好多人抽調去dirty team其實每個前線員工壓力都大咗,有人因為今次疫情短短三個月轉去三間唔同醫院服務。內部啲指引都搞到好多人無所適從。其實真係好想快啲完
淨係想聽日得返3 人確診
樓主 樓主老豆 老母
喺樓主眼中只係數字+1 咁 笑
你係咪當醫護係CONDOM!???
為咗DSE差唔多開始要少啲數字
反而我覺得香港會好快rebound
睇好多香港人急不及待岀街就知
爆唔起係好事
冇得wfh
香港四大支柱全部同大陸經濟環球經濟息息相關,歐美同大陸搞成咁,根本好唔返
十分認同
無曬大陸狗真係爽
但近排又多返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞