新手養巴哥(八哥)

332 回覆
92 Like 5 Dislike
樓主個friend 係咪養2隻八哥
下年會再黎多幾件?

係呀,一男一女
真係唔知下年會唔會仲有

再有請通知

我都想等

想養隻8 哥可以邊度領養
之前開過post,問冇人理

如果就咁買一隻八哥bb 大約幾錢

約9千
我都想養不過驚D仆街寵物店

原來一隻八哥bb要成九千

乜咁貴 唔怪得好似冇得領養
https://www.instagram.com/kimchi.the.pug/
好鐘意睇呢隻八哥既ig
遲啲有多啲時間先考慮養 想成日陪佢玩

Kimchi
成日覺得佢塊面好似黑猩猩咁

之前係寵物店見到隻bb 八哥 好心動 但無時間養

最鐘意佢地個眼神

再有請通知

我都想等

想養隻8 哥可以邊度領養
之前開過post,問冇人理

如果就咁買一隻八哥bb 大約幾錢

約9千
我都想養不過驚D仆街寵物店

原來一隻八哥bb要成九千

乜咁貴 唔怪得好似冇得領養

好撚貴架屌
留名
好可愛

我真係好訓得架

八哥一日可以訓幾耐?

大約18-20個鐘, 無人係屋企就訓唔停

係每隻八哥都係咁定係你個隻?
巴打一個月用係八哥身上嘅洗費大概幾錢?

我呢隻就快15歲,佢由細到大已經好訓得
如果無病無痛, 每月1包15磅乾量$400, 零食$100左右, frontline $350/盒, 一排3支,1個月一次(依家年紀大無用了, 用左另一隻)
依家老左,就要買保品,雲芝, 維他命牛粒等等

我真係好訓得架

八哥一日可以訓幾耐?

如果無病無痛, 每月1包15磅乾量$400, 零食$100左右, frontline $350/盒, 一排3支,1個月一次(依家年紀大無用了, 用左另一隻)

Frontline?
話說佢地鼻鼾聲仲勁過人類
話說佢地鼻鼾聲仲勁過人類

人類勁啲 我嗰隻枕住我個頭嚟訓我都訓得著

我真係好訓得架

八哥一日可以訓幾耐?

Frontline?

滴喺後頸皮膚嘅防蚊/蜱藥, 不過聽過話同滴殺蟲水落佢地啲皮膚度一樣, 我怕毒性, 所以平時出街先噴天然防蚊水, 返到屋企做足身體檢查

我真係好訓得架

八哥一日可以訓幾耐?

巴打餵開邊隻糧? 我屋企隻肥豬食緊Orijen, 好似太高protein

我真係好訓得架

八哥一日可以訓幾耐?

巴打餵開邊隻糧? 我屋企隻肥豬食緊Orijen, 好似太高protein

我比fromm佢食,三文魚

我真係好訓得架

八哥一日可以訓幾耐?

肥狗食緊Canidae 老狗配方

好傻呀佢個樣

我戈隻

2歲半左右

好傻呀佢個樣

八哥好鐘意伸利

我戈隻

2歲半左右

好型仔!

我都有養

我都有養

好多八哥!
其實鮮食係咪每日都可以比佢食?
定係都係主要食乾糧?
我見啲人都會煮d雞胸、菜、飯比狗食

利申無養過狗乜都唔識
煮鮮食有機會營養唔均衡,平時煮會有幾種肉幾種菜,一餐鮮食一餐乾糧,不過近排勁少煮
八哥世界第一

八哥皮膚好易有問題,建議買一隻叫skin support 既狗糧
Btw我宜家嗰隻13歲幾,行路都冇咩力水
Royal canin係味精糧,對狗狗身體未必好呀巴打

皮膚問題我用椰子油,食同搽,同埋揀隻天然成分為主嘅沖涼液,每/隔日梳毛,春夏降低屋企濕度都會有幫助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞