學生哥想買pad個類嘢

64 回覆
1 Like 12 Dislike
iPad Pro 2020 12.9
各位ching點睇Samsung s6 tab
android tab=垃圾 完
Onenote take note not bad
電子垃圾
如果用iPad os就可以滿足到需求就唔好買surface
iPad air連dual moon都整到 已經處理到好多文書上堂野 keyboard買logi幾舊水既都夠用
同surface貴啲
可以
我朋友用緊momax onelink 唔洗叉電都用到
兩千蚊買部電子垃圾
其實窮撚咪唔好學人買apple
就係咁簡單
又唔係必需品 無咁大個頭唔好戴咁大頂帽
iPad air 3 夠晒用
不過唔知會唔會出新

Pro 功能上好似分別唔大
https://www.newegg.com/global/hk-en/apple-rose-gold-ipad-pro-fpf22ll-a/p/N82E16858752376

唔嫌舊嘅呢部幾好

apple pencil用學生價平多幾十蚊
功能係真係無分別
但係個效能差好遠,有budget就上air啦
我夠知佢性能一般般
但係我讀果科完全唔會掂到it嘢
淨係用嚟drop note,平時煲下劇
用普通ipad就真係夠曬用
買嘢係睇自己需求
唔係下下買嘢就買最貴嘅
我夠買咗部平平Android pad比啊爸
部嘢對你嚟講可能連電子垃圾都不如
唔係無錢買靚嘢比佢
而係佢唔太識用電子產品
功能越簡單先越啱佢
其實有筆有keyboard的選擇都係得幾個選擇
ipad pro, Surface Pro X, Surface Pro 7, Surface GO, Samsung Galaxy Tab S6

只推薦ipad pro
可以用apple pencil第2代有無線充電, 充電用type c. ipad/ipad air只支援apple pencil第1代,充電要插住部ipad太唔方便

Surface Pro X, Surface Pro 7, Surface GO
全部可以用type c充電,帶少隻火牛減輕負重訓練,
都可以用到新的Surface pen,可以無線充電
但係Surface Go得1個type c位,用左黎充電就無位可以插滑鼠/其他野

Samsung Galaxy Tab S6
唔好睇, no comment
真係唔知買咩好
買返你鍾意嗰部囉
上面咁多iPad pro你都唔理,你擺明已經有答案啦
pro 真係有啲貴
買s6 tab啦
正呀
Windows個ui廢撚過西
識人係Goodnotes做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞