學生哥想買pad個類嘢

64 回覆
1 Like 12 Dislike
想買部用黎番下學,可以用筆take notes同埋外置keyboard。想問有咩推介請出招
冇budget一律iPad Pro?
普通i pad 2千幾已經夠曬用(pro貴好多n功能差別又唔太大
我都想買 最貴係支筆
唔嫌有少少delay可以唔買Apple pencil 啦
買iPad Pro玩Zoom
有筆冇筆差好遠
Ipad 架啦 冇咩好諗
最平 門市又有 就係搭ipad air+smart keyboard+第一代pen
畫畫都可以?
ipad air
ipad 2019冇全貼合mon CPU 差二代
有筆直就直上ipad pro
不過apple 以外 可以考慮 MS Surface 學生都係joint 下note Ms surface可以一機二用
一部 Ms Surface= Mac+Ipad
我開頭睇以為買衞生巾...
買你老母臭閪咩
mouse pad是旦樓下街市電腦鋪買咪得
記得買塊唔臭嘅
買左Surface pro 4好撚後悔
上堂驚唔夠電到落堂,又用唔到奶媽
Lecture d 檯開唔到keyboard
支筆用4A電心,超市無得賣
壞咗好徬徨,香港好似無得整要send 去外國
所以一有朋友話想買surface 我會反對
ching覺得 surface pro6 點?
有冇邊支好用推介
唔該
Tablet 一定係iPad, MS 個app store無咩好用app, .exe 又唔係design 比tablet 用,我都無研究佢新嗰啲surface,已經唔係spec 嘅問題。

如果講優點,surface 有兩個app 幾好,叫Nebo 同drawboard pdf,用泥jot notes。 同埋如果會用USB,但呢家人人都用雲端
咁ching啫喺覺得ipad 好啲?
must iPad air+Apple pencil
GoodNotes幾好用,重要係香港製造。平時用電腦我買埋duet display開雙mon
係呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞