[外媒報導整合]「動物森友會」成為香港人文宣抗爭平台

221 回覆
630 Like 6 Dislike
係囉,佢地嘅邏輯係:做咗A就唔可以做B
係佢地眼中網上抗爭代表現實唔會再出嚟抗爭

明明兩樣野無衝突 應該嘗試多啲唔同方式
創意不死
有聲
呢排係咁比d廣告洗腦
有d擔心老任好快會受中國壓力跪低
On99 繼續圍爐打飛機
USGamer嗰篇比想像中寫得深入好多 可以支持下
https://www.usgamer.net/articles/animal-crossing-new-horizons-is-fast-becoming-a-new-way-for-hong-kong-protesters-to-fight-for-democracy

On99 繼續圍爐打飛機

至少引到多啲人了解香港現況
上面篇文連黃色經濟圈app, 罷買藍店都有講
曬咁多時間係隻game度都唔及post上ig fb啦
好正,我係個日本fd睇Bloomberg話我聽先知

其實隻game玩咩
香港人真係創意無限
好可愛
其實minecraft 都應該做同一件事做文宣
push
認同
咁關鬥黃咩事?

我有宣稱因為我冇用呢啲pattern,所以比你地更黃?

我有逼你地一定要跟我路線/做法,唔做就要俾我批鬥?

如果我係因為其他人玩隻game時冇加呢啲抗爭元素而指責佢,咁我就係鬥黃喇,但我完全係相反態度
同意,總有人做咩都潑冷水...
各司其職,分工合作!

最近世界都關注緊武漢肺炎,香港抗爭報導熱度少左,
大家用唔同方法/方式同世界講香港既事有咩唔好?
集中 動物 算啦

我怕大家掛住打機
等睇熱狗入黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞