新加坡軟封城 「居家上班上課」電腦缺貨大排長龍

286 回覆
149 Like 7 Dislike
普通窮撚公屋2人住,淨計用緊
1部台機
2部macbook pro(1新1舊)
2部ipad
我一直以為係香港腦場3C... (Capitxl、Cxmdex、Centrxlfield)
陳年notebook用嚟做嘢有啲危,hang機就仆街
工人姐姐用又唔係我用
佢都係用smartphone多㗎啦
今鋪真係電腦大爆炸
屋企四人, 唔算有錢
2個電視2個電腦mon
一部mid tower, 兩部desktop mini
仲有多兩部notebook
聽講坡狗好有錢?
4人家庭 2部電腦 2部MAC 3部laptop 翻工做野 未計埋阿妹舊換新 啲舊野成屋都係手提電腦
我屋企除咗老母冇用電腦
其他人一人一部,計埋notebook總共有5部
頂你
好抵死
玻狗唔係好撚高貴嫁咩
我真係未試過用電話整excel咁高難度
美國講開game既都會講IP, 即係一個故事 / 世界設定 / 角色 etc
全新既世界例如Horizon zero dawn, Death Stranding咪就係"New IP"
如果好似Resident Evil, FF,咪就係翻炒再翻炒,新game但係舊IP
連登屌既係香港人用支那用語 而家有人拎3C黎用咩?好地地屌人地台灣用咩做乜撚野 講真關你撚事咩
Failed state, stupid idiot, monkey we monkey do
大聲笑咗出嚟
少年你還很年輕,,,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞