法資IBANK contract抵唔抵做

262 回覆
15 Like 27 Dislike
其實我覺得你有offer 就做住先啦雖然講到法g 係ibank 界最底層咁,但假假地都ibank , at least u got in this field , 入面俾到你既skills set, people , connection 肯定好過出面行先啦比上不足,比下有餘啦同埋法g大家都拎黎做跳板跳番去bb ib 架啦,if I were u , defo take the offer . 今日唔知聽日事啊Ching ,邊個會諗到今年個market 會攪成咁
好的清
係英國G5讀Finance個d
長遠想做asset management 但係份工關DCM事唔知好唔好景
其實打工的話真係好易諗
上面巴打絲打俾既意見已經好好
感覺做法資既人都幾好人

你手頭咩選擇 就㨂最多錢 最唔抗拒既 做住先再轉
又或者去㨂有你最想做既位

除非一個都冇 就去讀書
搭單問下咁多位scb ig position點見佢31k出手唔低
睇咩位 fg 都好relative高啦

唔同Gs jp ms 比
Wealth management完左ig period難唔難跳去ib bb? 其實想用嚟做跳板去pb個field
咩u咩hon
入左先if this’s the best option
現實上係唔會有咩blocking point
只要你搵到個ib bb pb既人肯請你就得

仲要有headcount 90%唔係你控制到
巴打等左幾耐先收到offer?
我報另一個position,first in完到宜家成個星期都未有回音
個job ad仲係度唔代表仲請人,HR做野慢咋
搭單問下Goldman Sachs 係咪freeze 左hc1月頭做完 VI 到而架status 仲係hireVue virtual interview completed
有無人啱啱in完
好似唔係咁易bo ching
你in 咩post?
Investment management 其實不如俾個痛快send 張rejection letter 黎算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞