網友哀嚎!追劇「楓林網」遭查封 兩老闆是台大碩士!

640 回覆
950 Like 36 Dislike
應該唔會係動畫版權人舉報
成個動畫市場都係靠老翻支撐
冇老翻的話成個動漫市場會萎縮得好快(除非佢有辦法維持而家的客戶人數)

應該係同正版公司買版權的公司(例如viu) 或者係tvb呢類製作劇集綜藝的公司舉報
前者冇咩好補充 比完錢買版權但個個走去睇老翻 比老翻市場分薄哂客源
後者唔少部份收入都係靠賣版權賺錢
市場風氣係個個睇老翻 自然冇公司願意向呢類製作的電視台買版權啦
你係咪諗得太多
唔自己日日upload 唔通人地送上門咩
避一避風頭都要既
始終都算犯法野
可能收到風
台灣法有域外法權,台灣法院有權起訴台灣境外犯台灣法律既台灣公民~
近年既美劇已經封左大部分

不過日劇/動畫係幾齊(唔睇韓劇唔知韓劇情況)

以前睇柯南最齊算係佢,但House果d美劇一早del哂
原來係台灣網!
本來諗住認真覆你袋錢落你袋
諗諗下都係算鳩數
覆你條戇鳩都真係哂9我時間
動畫市場靠老翻支撐 真係食免費飯當自己係大爺
我就係Netflix睇銀魂入咗坑之後 先焗住上楓林網追埋佢
我估日本果面可能只係畀修正版人
視你老母頻

大陸仔
世界末日
收皮喇
你咪又係睇老翻
有無上過bilibili 小鴨睇呀?
大家都是大陸仔
舊嘅唔去, 新嘅唔嚟
世界末日
agger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞