中共正偷偷印製大量假美元,準備投放全球市場,在疫情戰場之外發動另一場貨幣戰

291 回覆
578 Like 18 Dislike
今日唔係有個post講美國都搵到批大量既假美元一蚊紙幣?
醬油呢?
如果美國佬銀紙改版足唔足夠解決問題?
因為國家層面黎講你印得少不如唔好印 印得多風險就會大好多 比人搵到就好易查到源頭
同埋就算流出民間都係少數人可以同你消化
我都淨係去旅果陣用過歐羅未用過美金
大陸有無一千萬人用過美金都係一個疑問
我都係咁諗,反正都係做假,好似加個零簡單D。
邊個整印板,唔信中共印到
Tui
你只能拗用實體假鈔影響貨幣穩定性喺今時今日無咁易,試吓拗返正題印假鈔有冇影響?根本就唔係一件會無影響嘅事,而家有1.5 trillion美元現鈔流通市面,12個零,夠唔夠多?

你係香港人聽到強國銀行私自印港幣會唔會換走自己啲港幣一蚊不留揸美金?你係香港嘅ibank會唔會賣走啲港股?調返轉擺喺美國都一樣,一句電子結算就以為無問題真係得啖笑
高招 印到美金就唔使變津巴布韋
美鈔有未公開嘅防偽特徵
搵唔齊啲特徵嘅話,有印鈔機都冇用
話唔埋支那一早已經做緊呢照幾十年
假如中共真有依個計劃
未必係用假美金去購物
可以用不同既方法流出假美金
去衝擊世對美元既信心

至於點流出 係好問題
但唔一定無方法

當然我相信宜家被揭發中共流假美金
同宣戰無分別
但萬一中共留一手 到真正開打
到時再用依招 拖垮美國經濟 唔出奇
印1萬億美金, 跟住運落黎香港
去citi bank 1萬次, 每次存1億美金?
以為美帝無限QE就想借d意解決果2000億?
你毀滅貨幣市場你估無後果
搵得齊又印到就已經唔係假鈔啦,有top secret嘅防偽特徵咪姐係無得公開,到時家家戶戶買部驗鈔機都唔夠做,又無得同國民講點用啲唔公開嘅防偽技術嚟驗,咁目的已經達成到啦,都話印啲錢出嚟唔係真係為咗使
如果係印幾千萬出黎溝下真鈔流出市面呃下普通人就問題不大既
以假亂真整爆美國姐
邊個話要自己用
關多唔多咩事
北韓反咗枱好耐啦,伊拉克一句話有大殺傷力武器就出兵,到而家咩都搵唔到,北韓話埋你聽佢有核武又出兵未?事實係擁核國家唔會咁易話打鳩佢就打,強國而家擺明知你吹佢唔脹
上天不收中共呢隻大魔頭 等幾時?
咪玩啦,整假鈔破壞經濟係戰爭行為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞