最近睇翠豐臺 有無咩意見

143 回覆
2 Like 24 Dislike
麗城區配套係幾好 最開始都係諗麗城 超實用 不過睇睇下又覺得半新樓適合d 第時轉售都易d
工廠三寶同翠豐臺你會點揀
綠楊嫌唔嫌舊?位置嚟講冇得輸
翠豐直情垃圾
三寶搶手過佢好多
翠豐明明唔入流但個價又唔係平
翠豐臺都叫半新?
天橋個巴士站好多巴士有去旺角觀塘港島青衣葵芳 工廠個邊就有車入大西北
旺角同長沙灣都有紅色小巴返同出 其實行去麗城都係5分鐘內 但買野多數都係送貨
但如果你鐘意多人熱鬧就睇其他啦
翠豐臺個價真係唔值,位置又遠,得一架小巴去荃灣站,去西站直程無,樓下得部汽水機咁大把。差不多價去工廠三寶好過
住過麗城,翠豐真心唔就腳
但如果樓主本身深閨我覺得ok
起碼樓齡新

同荃灣個區本身都方便 應有盡有
我首選樂悠居
1)入場價平650有兩房
2)管理費只要$8xx
3)天橋直遲西鐵站
爵仔有明廁
好:積係幾好、本時都係行去麗城買餸(8至10分鐘)、明廁、向海幾開揚/向北就靜啲、會所幾大、外牆保養幾好(比較韻濤居)
壞:交通要駁車、附近無爛地停車場、去西鐵最 kick

之前睇過爵悅庭, 麗城, 浪翠園, 愉景新城
之前住過樂悠居 樓下車得去地鐵站同西站 仲有永遠都上唔到49x 同87k小巴 去旺角可以去對面搭極慢既33A
住住下點都要駁程車去西站/地鐵站 完全無動力行
叫有小小野食同惠康 如果工廠塞車 完全無車入黎
好多時都係行去楊屋道街市個邊揾食
一梯二十伙 好在lift 都幾快
好吊腳 荃景圍起碼樓下好多車去地鐵站 愉城行過去都方便
其實行去後面有238x 出九龍,第一個站就美孚,星期一至五有33 去九龍東
930x 極速過海
不過3個黨鐵都唔近
荃灣西站 荃灣站 大窩口站 感覺行路係一樣長
仲有廁所抽氣扇成日跳制 用完又要打開門散氣
諗翠豐真係不如諗麗城
麗城交通一流,同埋落街真係乜都有
以麗城既樓齡,其實keep得好唔錯
反而翠豐台,落樓下百無,如果搭巴士係港九返黎,落左車要係南豐紗廠落再行段路再駁天橋先行到返屋企,都幾撚攰
上年都係睇呢幾個地方
最後買左麗城
個法團藍到黑
唔俾個泛民區議員貼宣傳海報
之前區議員有口罩派都唔俾宣傳
港九返黎既巴士站係嘉力最近橋個站落車
紗廠個位係入元天屯 麗城係方便
但諗麗城不如諗綠楊 唔洗駁程車 真正方便
但如果會諗養狗仔既話 麗城區既樓係no dog
如果想養狗荃景圍同工廠三寶都無問題
真?
趙恩來算唔算泛民?見佢facebook有去派搓手液
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞