做過天仁茗茶 走與被走圍爐區 (6)

348 回覆
15 Like 2 Dislike
注意:樓主已經離開天仁 有啲問題可能過咗時或者唔啱 請讀者自行斟酌真偽
常見問題
幾錢一個鐘?
九龍46.5$/h 港島好似51.5$
而家武漢肺炎cut埋bonus
冇bonus 兼做優惠 忙死人
想揾錢唔好返

天仁黃定藍?
老細無表過態 但呢個時勢 仲叫班𡃁用啲濕鳩藉口炒人
你哋自行判斷啦

不過鋪頭後生仔多 黃就一定多啲嘅
官塘區多中国人店員 請自行斟酌

歡迎咁多位現職員工喺度盡訴心中情
點解唔撈
上回提要
From我射啦 巴打

仲返緊天仁嘅手足小心 我知有高層會mon po再比個老細睇(加密都無用) 金手指個位一定死全家 真係要唔驚先好講啲自爆野 上面啲人好撚記仇
我一早被辭職(自爆都唔緊要)
你mon實咗我喎
咁岩睇到
公司閪咪走
想走好耐啦
仲以為你唔會再開 其實分享下我無乜所謂
無諗到上面啲人咁小氣 咁我又唔會後悔
炒人可能係想要你地驚掛 唔好亂咁上網留言
不過係度真係無乜前途 出去博下仲好 起碼有晉升機會
人工可以萬五起 仲高過係天仁沖到hi hi嘅月份
多撚謝個老細比機會我出去搵多啲
衞生情況就唔駛擔心嘅
寫字樓班濕鳩冇嘢做 成日mon cam 執得頗嚴
原材料就台灣嘅 天仁台灣公司賓仕國際喺香港有寫字樓 就揾佢哋落貨
開 點解唔開
如果我個post推到啲人轉幫襯黃店小店 叫做功德圓滿

不過咁講啦 其實佢係肺炎先炒人啫 都唔太關留言事嘅
就算員工守則都冇話唔俾喺街外講鋪頭嘢
最多係來貨價錢呀 嗰啲機密唔講得啫
其實講配方都踩踩哋界
不過我都幾肯定唔係寫字樓芒post嘅原因

屌你老母啦 人 bonus就識cut 炒人cut人cut到收你46.5要做兩個人嘅嘢
其實都唔知公司係咩立場 天仁總公司係台灣 但香港嘅都有個老細 所以咩立場就唔知 唔可以因為係台灣公司所以就話係黃 有啲野大家幫襯前就諗諗
肺炎佢就無亂炒人嘅 係cut更 縮短營業時間 咁呢啲都正路 係唔爽佢做到死下死下都唔出bonus
好似係我叫人地用盡公司資源咁而炒
咁我叫人打劫銀行 咁點算
原來係呢句
你唔想俾人唔小心預多咗份量就對啲員工好啲啦
內心好爭扎 又好想公司蝕錢 但又想我間舖啲同事有bonus出 多啲人工咁
其實公司又係on9 資源分錯哂 無人幫襯嘅分店都仲要繼續開 唔洗問都知一定蝕錢 死都唔執咗佢
有錢都唔係咁蝕啦
利申 :同事都幾非常好 返得開心嘅
我唔飲得牛奶,如果我唔揀鮮奶嗰隻 用奶精沖係咪即係植物奶黎?
仲請唔請人
奶精粉嚟㗎
請都唔做啦
間間都cut人 一定唔請
垃圾公司 店長人工15000 得6日假
全職得12500 +1000扮係食飯錢 屌老母

獎金仲更加垃圾 做到死狗咪一千
做又十六唔做又十六
配方=垃圾 乜野125??量杯都無呢個數字仲同人講要跟好配方

之前珍珠發臭發mo

天仁=垃圾
唔記得同你講咗啲乜了
但應該係
好老實 乜鬼160 140 一定係倒150 150最快手易記㗎啦
差個10ml 飲都飲唔出啦
根本冇分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞