【盤點】廿個本土生產口罩品牌陸續面市

232 回覆
400 Like 4 Dislike
完全正確
大把老千集團見賣口罩好賺
搵支那廠大量入貨
劣質黑心口罩幾蚊成本1盒
然後賣返出去150蚊
G持黃色經濟圈,齊上齊落,香港人口罩9up一大輪,實質性既嘢反而冇
So so mask得唔得
成班係度吹淡風減低對手數量 望到都覺得好笑
廿間可能十幾間都大陸料 我就唔會買 只買wiki
Pish
SPT話就話有
但無post過認證出嚟
Lm
有冇諗過疫情完咗之後點?
需求一定大減
想搞復興本土工業唔係淨係做口罩

想問有冇人知呢間係咩公司黎,我google搵唔到任何呢個牌子既野,但又有所謂既證明同工廠相片
佢地叫同舟,上面無寫佢地
任何支那製既一律唔買,其餘本地製既黃營出品優先
成鳩日都supply demand
疫情完咗就到抗爭用
月產1,000萬個 下月應市 「本土好罩」今派發兩萬籌
https://lih.kg/1918175

入面有人話呢間野係藍底喎 點睇
夠用 la, 隨非去醫院診所姐
有幾間個test 已經都係2019年7月同8月
第一,當時都未有疫情,話自己開始買機既公司點會咁早做test, 你可以話係供應商既cert, 但其中一張話係mask 既test 黎
第二,點解幾間野張cert 都係一樣,會唔會係大家搵同一間大陸供應商,咁間供應商咪比同一張cert 佢,我拎d 口罩黎車條帶上去,都可以話係made in hk
藍架
全部9吹
咩5月先出產,錢就cap晒 fatfat
如果勁到可以口罩外交我一定貨金貨金貨金貨金
PFE得77%真心唔夠, 唔駛咩都99%
但呢個武漢肺炎要防止傳染要BFE+PFE要>95%先夠用
呢個就全世界一個都唔可以除口罩先防到
支持黃色經濟圈但呢款口罩剩係可以少人地方用
搭車, 行商場都真心唔建議用
買咗可以當留念同支持黃色經濟圈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞