中共或首攻東沙島對台示威

244 回覆
319 Like 5 Dislike
我3月已經開始講今日真係最後喇
麻煩借一借個位

點解咁都冇人講?星期二就係選委會就優先長者投票及限制點票人數嘅立法會選舉活動指引建議嘅最後期限
https://lih.kg/1959543
唔打正仆街冚家鏟
咪出左黎執石囉
之前睇過有巴打話如果美國唔打即係話比全世界聽你地d保護費係白交
武漢肺炎一開始,中共啲同盟北韓同俄羅斯即刻封關,正所謂兄弟有難 ...
真係開戰的話
打個島仔就出手,諗下好啦
最盡關稅兩倍,經濟封鎖,外交孤立中國
我唔係講軍事實力嘅廢,日本老人政治,後生仔上唔到位,國內有一大班反戰撚
搞抗疫搞到一劈屎咁,為咗個奧運粉飾太平,呢個國家軍力強多一百倍我都覺得佢哋唔會夠薑出兵
台灣表面上好似幫美國買好多軍備,實際上有啲野係美國迫佢買,無辦法。
打啦屌
中共敢開戰咩?
依家台灣有美德捷響背後
睇吓邊個驚
你漏左個巴基斯坦
話撚咗台灣要快速發展核武同飽和核平北京上海廣州呢個能力。唔洗理班傻仔咩可以無咗半個中國。只要三個去水位無咗中國即時打回原型。

中國重來受硬唔受軟,特別係共朝就更加要狠心。咁樣台灣就可以死得有意思。到時中國一定會內亂幾十年。
唔係你口硬就做到。

台灣之後可以同日韓美組成自由聯盟,暫時將部分人疏散之後重新發展台灣。共朝無咗中國就會變返 50 年代,亞洲嘅不穩定會停止。
冇錯,我就係想講呢樣嘢
韓戰16國聯軍都抽唔死中共, 唔係全面戰爭,其實唔好太有自信
美帝派兩架F22同轟炸機支援台軍都夠打
百國聯軍
支持中共出兵
唔好唔記得之前架美軍偵察機就係喺東沙島飛來飛去。
我覺得台灣守都守贏你,除非佢玩人海戰術
利物浦同流浮山刀手都要急起直追
打未啊 好悶啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞