中共或首攻東沙島對台示威

244 回覆
319 Like 5 Dislike
真係打再算啦 中共分分鐘連去都唔識去
睇到第二段就好想鬧,「一國兩制台灣方案係實現中華民族復興之必須」,屌你老母,騎劫晒成個中華民族,依家台灣唔係中華民族?人哋先係正統,不過都啱,與其做中華民族就係要被中共統治,不如唔做中華民族重好
咪傻啦!解放軍係世界和平之軍,只會打中國內既奴隸
講咗咁多年,唔好氹我開心
流浮山老解
其實聯軍咪即係美軍,其他國家撚會幫拖咩
唔知北京上海福建廣東受唔受到一百幾十支飛彈攻擊
唔好唔記得仲有啲核電站
個個都睇死你唔敢打
想睇館長成個Rambo咁射到班仆街開花
嗰個位置 賓賓同日本都會好驚
夠話今年前武統台灣係就快啦屌等唔切啦
美國開始放風要支那為武肺負全責 基本上D條件當正戰敗國咁 小支支一打咪光速加快執行加出師有名打爆你
東沙同澎湖 台灣一定會守
金門就無架喇 係正廈門隔離
驚還驚,但日本咁廢,不存厚望

賓賓就從來都係廢,更加唔使講
佢舊時係海軍陸戰隊
真係開波分分鐘會去打
由於東沙島周遭海域正遭受非法炸魚、毒魚、滾輪拖網等之嚴重破壞(主要來自大陸沿岸漁民之作業),天然美景已面臨去而不復回之險境,如果不立即採取禁止及復育搶救措施,則東沙島之存在,將完全失去它自然的光彩!
  東沙島為台灣海峽南方咽喉,居南中國海與太平洋、印度洋間之交通樞紐地,其在地緣戰略與海空航道上的重要性,不可言喻!

http://thnf-web.vm.nthu.edu.tw/np/vc/theme/pratas/index4.html

成班生番
肺炎呀,不了
而且我估dems 上台,唔出手都唔係中共
咪撚講咁多,開戰啦 屌
日本其他唔清楚 但海軍一定唔廢
咁就攻下廈門島,香港島,路氹,到時睇你支那點死
如果美國佬唔幫手,台灣贏嘅機會係零
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞