排球少年!集中討論「6」

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
星海個邊都好似無咩貨賣
咚起跳又係學佢
打手出界對烏野無乜用
攔網已經受到日向影響
打到埋尾先病
我又覺得唔一定贏到
日向就算無發燒,本身都已經無乜電量
佢發揮得特別好係因為發燒搞到無視左自己體力限制
所以無發燒未必有咁高表現
到尾月島都因為體力問題抽筋
我係15年個陣睇tbb第一季入坑 個陣係朝早8 9點播 日日都特登早起身睇
春高垃圾場之戰,西谷用腳接球果幕我一直都覺得有少少誇張
但原來真係發生過,7:35
https://youtu.be/m1-tnrorKZ4
長知識
想問究竟ova=特典=廣播劇?唔太明佢地嘅分別
好似稻荷崎高中咁標語“和回憶說再見”咁,對班球員黎講,重要唔係高中拎過幾多冠軍,重要嘅係今日要做啲咩
及川一早就領悟到,輸左之後同影山講只係一勝一敗,勝負仲未分出,佢可能30歲之後先才能綻放,勁過影山,所以對大家黎講,其實邊個贏冠軍唔重要,重要嘅係下次見面贏嘅一定會係我
係呀,除非係種子隊 第三場=十六強
烏野止步第四場=八強

其實入到全國 都唔係弱隊 已經係縣內頭一二
十六強止步 唔單只代表係第三場出局,仲代表係依個賽事入面係全國最強嘅十六隊之一
伊達工第二年贏到烏野 有依個成績好合理,一早鋪好哂
始終烏野第二年其實烏野攻同防兩方面都冇咗個主力,而伊達工有多半年磨合攔網

如果下下都係烏野贏哂咁依套作都冇咩意思
如果想睇主角隊由頭贏到尾咁唔應該睇排球少年
如果下半季延期我覺得唔出奇

我一直有個問題
種子隊特權係要打到入春高先有?
姐係井闥山IH第一
但都要打東京預選賽
入到春高先至唔洗打第一場比賽?
好似係 所有入到圍嘅隊伍入邊,係前一年IH或者春高拎到最好成績嘅兩隊,會自動獲得種子特權
姐係佢地唔理預選賽咩成績都入到春高?
純粹係參賽咁解?
唔係,所有隊伍都要參加預選爭春高席位,就算係衛冕冠軍都要打預選
種子特權只係 如果入到春高就唔使打第一輪 ,而唔係 唔使打預選直接入春高
總之你預選出到線(即使唔係以第一名出線),而又係前一年冠/亞,就自動會有種子特權

例如井闥山,只要預選出到線就會有種子權(因為係IH冠軍),即使佢地東京預選賽得第三,去到春高都會有種子特權。但如果東京預選賽得只拎第四出唔到線,即使佢地係IH冠軍,都係咩都冇
好想儲齊呢套卡

係古館原槁!!
日向鴉真係好得意係助手慘啲次次都要揾wally咁修改咗佢
東峰前輩做錯咗啲咩
大王都係咁型
巴打係咪有睇開現實比賽
成日見到呢類video下面一律留言nishinoya!!!!!或者ROLLING THUNDER!!!!!!
好過癮
https://youtu.be/nUhkJdcb_6I
有英文sub 韓國女排隊長reaction
睇pro player嘅反應同分析佢同到現實比賽比較幾特別
全部人都可以打世界賽
好想睇日本隊嘅reaction 特別係西田對牛島
梗係要打東京預選賽
但下屆預選賽可以skip第一輪囉
每條排球片都有人話here because of haikyuu
求twitter id
@haikyu_com
睇到即刻狗衝,點知冇曬貨
儲埋宜家先睇 點解第四季動畫好似有啲唔同 發生咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞