排球少年!集中討論「6」

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
鼠繪翻譯個意思係1)我會係IH打低你地,定係2)IH會有好多勁人,打低你地?
應該係1, 講緊夏天嘅IH (InterHigh=高中盃)
及川同宜家嘅影山,邊個更發揮到隊ad嘅實力呢?

同埋好想睇及川打牛島

一直都以為係2嘅意思,thx
我覺得係影山 始終都成長左咁多 又咁有天分 就算性格冇及川咁圓滑都唔會影響同隊友嘅溝通同合作
不過及川之後出場嘅話或者會改變我嘅睇法 如果佢咁努力都仲係比唔上影山嘅話咁真係有啲sad
!!!同意
睇過三次元啲比賽 日本啲打氣唔係講笑(感嘆
動你老母漫
好難揀
無一定答案嘅,每隊球風都唔同,理性上都知係影山嘅天賦係別出一格
但.....6人強先係最強嘛
我會揀及川 及川帶青城帶得咁勁
因為垃圾場一次過睇番就覺得係呼應翻習訓。
同埋上場第二輪個節奏太緊湊,到垃圾場拉翻慢再每個星期睇就覺得唔好睇
最憎烏野開跳飄個個
月島老友
成隊得及川CARRY
山口都憎 咩事
我自己覺得山口好貼地,應該可以引起好多共鳴
唔係個個人都好似月島影山呢d咁有天份,但都會好想平凡既自己可以做到d野
照計佢除左成日嗌月島個名有啲煩之外 好似都冇咩乞人憎嘅地方
好得意喎佢成日嗌小月小月~
tsuki tsuki~~~~~
有時天份唔夠人高就係咁
無天份但好努力追上天才既角色係會令人心動啲

但係上到職業水平有時真係輸天份點努力都追唔到
更何況好多球員都好努力先上到職業水平
就好似唔係個個球員都好似日向同星海咁矮但係唔洗轉做自由人
不過及川本身天份都唔差既 超越到都唔出奇
但佢巴西出現過之後未必會再出場
山口第二年都應該唔會再只得發球啦
佢個身高對攔網都應該好緊要,仲可以同月島有默契咁防守

如果有第二年同第三年,佢應該變攔網好手,同月島磨合到最夾
可能可以有埋二刀流,話哂本身main開發球

btw睇返青城發覺及川都識開跳飄,但依家講二刀流只會諗起宮侑
呢套野對第二年既伏筆多到好似日向d誘餌咁
我諗9成人都以為會講第二年 點知直飛去職業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞