長期胃氣脹真係好辛苦好想死

69 回覆
20 Like 0 Dislike
胃仙U、軟殻散乜胃藥都試過
姐係咩食過胃藥 睇下我幫唔幫到你
lm
不如check下 幽門螺旋菌,會有影響的
我之前都有去睇西醫,食咗藥,好似2-3星期療程,再去診所check下,睇下佢地死曬未

好多人有呢隻菌架,因為平時share 食野
所以真係要用公筷
隻藥唔平,藥房都要9xx
你好,這是《自殺.自療.互助舍》。看來你已累積了不少負面情緒,是嗎?人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。何不暫時停一停,到我們的網站 www.help4suicide.com.hk。 那裡有一些勵志故事和有趣短片,你可以隨心看看。你也可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),讓我們的義工為你加油打氣!

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

《自殺.自療.互助舍》
唔食嘢先會勁多氣
好簡單,定時食飯唔好畀個胃餓親,包你好
真,打少啲j
另外試下認屎,一至兩日,唔好去咁密
試下一日一香蕉
隔日飲益力多

養番啲腸菌
麥蘆卡蜂蜜
umf 20+/ MGO800+
唔洗買大牌子
如果去澳洲/new zealand 去d local market 買好平(45百蚊,平過你睇一次醫生)
或者托朋友帶
香港買平嘅都800幾900一樽250 gram
宜家amazon好多都唔送香港
一起身空肚食一匙更
夜晚訓前一更
3日見效
如果唔得都無咩損失
益力多不可飲太多
糖份太高
我都係....
有時行行下街都勁想嗝
利申絲
我都係....
有時行行下街都勁想嗝
利申絲
對! 心情輕鬆時胃會舒服好多.
麵包糕點都惹胃氣.
你試下買支黑籽油 iherb有
每日飲一匙 可以解胃氣
我試過 work!
樓主會唔會唔係日日都有大便?
我以前有一排又係日日胃漲 嘢都食唔落
然後發現有去大便就好好多
而家都冇再咁漲法
而家再胃漲食啲嘢落去就冇事
我唔係日日有。有冇食d咩益生菌令自己日日柯?
我冇食呀 唔知點解一暢通返就冇事
但聽過益生菌可以幫到便秘問題 可以試下呀
飲夠水
樓主 我朋友都有你嘅情況 想問你拎聯絡方法
認真有用?
好撚辛苦呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞