(電腦白痴續集)今次要裝防毒軟件?

48 回覆
1 Like 18 Dislike
windows defender
咁多人認真覆假膠post
佢送咗10俾我,去到2030,本來係2028年

想問免費版防毒冇防火牆
其實係咪差好遠

但消委會又俾好高分
睇你信消委會定下面呢啲獨立機構

消委會俾bitdefender都最好評價

只係想知冇防火牆的防毒係咪差好遠
on9
如果我冇理解錯

防毒:係咪入侵咗電腦捉返佢出來隔離或delete?

防火牆:係咪唔俾佢入來電腦?

會唔會中咗招都唔知
佢限時免費,人人都有,對俾左錢果D好唔公平
唔裝都得
用windows defender已經夠
依家有埋cloud scanning
防毒呢味嘢佢個databse冇signature=垃圾
靠end user自己個人防護意識係最有效
同武漢肺炎一樣
就算你戴6502 7093,但你上去武漢,你覺得自己咁樣瀨嘢機會大啲定係 留係屋企唔戴口罩瀨嘢機會大啲?
(p.s. 垃圾U型渠舊樓就好似windows xp/Vista/7, 以我所知仲有班人係唔肯升去win10)
真。如果樓主本身用緊win10,佢本身已經有防毒+防火牆,根本唔需要特登買,一般人亦應該夠用。
2個都係垃圾黎架,我試過6隻防毒,AVG同AVAST都認唔到隻毒,windows內置既defenders 仲好過佢!
我當日測試:
第一名:360 (係支拿軟件,但真係最快detect到同blocked埋
第二名:bitdefender
第三名:windows defenders

你講個2隻我執行埋個ransomware 佢都無反應
消委會理撚屌識閪電腦咩⋯⋯⋯
支那360都推 真係笑撚死我屌你老母戀童監躉
Agger
其實養成良好習慣基本上保平安
1. 唔撚好貪小便宜用咩「開心版」嘅apps
2. 唔撚好用支那網嘅所謂免費睇戲嘅「插件」
3. 打J上返大路嘅咸網,見到廣告唔好亂鳩㩒

上面3點做齊,用成7/8年都未試過中毒
我睇左你幾個post 覺得你應該用mac
有apple 自己既文書處理app for free
唔洗防毒(好似係)
我用左咁多年成日鳩download野都冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞