(電腦白痴續集)今次要裝防毒軟件?

48 回覆
1 Like 18 Dislike
上回開Post問裝各位Ching C姐點裝MS Office<<標題: (電腦白痴)新Desktop電腦想裝Office應該點做?>>,回應熱烈(甚至被Diu),令我喜出望外之餘兼學到好多寶貴知識

最終花了HK$720買了個水貨版(見圖),雖然日後換機時要打上大陸攪,但總算係正版,見得人還得神

攪掂完個Office,最後一項任務當然係防毒軟件,由於我係真。電腦白痴,所以希望各位比下意見,有無D Anti-Virus係又平又抵又安全又有保証既呢? (貪心咗D!?)

靠各位鳥
Avira 免費
On撚鳩
真水魚
代間舖多謝你
2020仲有人同佢地買windows key
淘寶key黎架咋傻仔 10蚊條咋
不過笑你還笑你
用ESET啦
bitdefender 20定25usd一年5部機
唔好再裝係免費防毒軟件,你在幫人地train AI
https://lih.kg/1946447
我又唔使用到五部機咁多

另外BITDEFENDER呢個牌子未聽過喎(其實我好KAI架),點解唔推介K字牌的那隻既?
我以前都用免費,但比人批評到體無完膚(批評理由我都唔記得鳥)

一日比百拎蚊我都仲比得起既
Ching收到晒
Bitdefender都未聽過
呢個牌子老過你呀嫲
你唔爭在都介紹下ESET啦
我好老個咯喎,老唔過我下
360安全衛士
有咩ADVANTAGES先
common sense 2020 終身免費
唔該晒你/妳本身用緊嗎?好唔好用?
願聞其詳
戇鳩仔會話common sense/自己夠用
當正人人都好熟電腦咁
尤其樓主係自己都話係電腦白痴

正經答:
Bitdefender,Sophos,Webroot都幾好
Ching所言甚是,簡直係一道清泉
AVG 出咗限時免費
係咪伏?

我只知AVG俾avast買咗

https://3c.ltn.com.tw/news/39960/1

同埋消委會測試話AVG唔錯
https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2326329
想問
見d免費版防毒評價好好 eg.Bitdefender

但免費版防毒冇防火牆
其實係咪差好遠
office 唔買行貨都算
屌你有5蚊key 唔買買720蚊支那key 低b仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞