貓罐頭邊款好

122 回覆
1 Like 2 Dislike
揾唔到邊到有16.5/1師兄邊到買開?
係泥定肉絲
爬下文啦
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hjy163OufDpiu5Y1VlN1ATCVcehya2t2Xmu3_lKnJak/edit#gid=669938936
哩度啲資料幾全下。
我爬文後,通常啲人都係講 wellness core, thrive, ziwipeak, canagan,幼貓個人覺得可以揀啲營養高啲嘅罐頭,wellness core脂肪幾高下,可以試下。
我隻貓細個我都餵,但佢唔鐘意肥嘢,所以最後要溝。而家食緊thrive 同 Weruva, thrive脂肪好低。
多謝師兄提醒
咁真係唔知點算
已經試過十鳩幾款
佢冇一隻鍾意
weruva? 我見個表又冇咩不良成份,碳水又低。
• Weruva Cats in the Kitchen 罐裝系列 Chicken Frick ‘A Zee 走地雞
我貓冇搶住黎食,應該含鹽唔係高嗰啲。
我宜家早晚宵夜三餐

乾餵ziwi 羊睛魚配方

每兩日餵一次罐 晚餐先餵
罐餵thrive 海洋魚為主/吞拿魚三文魚為副/再加雞胸
魚會0.5:1落水 雞胸落少少水 5-10ml
一個罐頭兩隻貓分

其中一隻貓 愈黎愈肥
唔好就佢!
我隻都係!
我隻極挑食,肥肉罐唔食,同一牌子同一味道食幾日厭,淨愛食魚。
一開始細個都會就佢,而家成貓,唔就佢啦。試緊一半雞一半魚,唔食就餓。佢好精,會真放住唔食,到夜晚十點見冇人換魚俾佢,佢先死死氣去食。
你睇下佢係咪好似我嗰隻咁,喜瘦不喜肥,有啲相反。上網爬文,肉絲肉醬,貓各有所愛。所以要觀察下。
佢係點吾食法?
唔好太就佢,通常餓一餓就咩都食。但唔好餓超過兩日
會餓出脂肪肝。我估一日一夜都唔肯食,應該就真係好唔鐘意。
建議你就算butcher唔係咁好,都唔好突然轉其他牌子,揀隻佢冇咁討厭嘅牌子,慢慢溝黎轉。

我隻衰仔包係攞罐頭俾佢食,佢聞吓就行開,咁我之前放長糧俾佢嘅,所以佢應該唔會覺得肚餓
但係我而家收起左長糧,佢都開始肯食罐頭同我整俾佢食嘅雞雞,但係都食得唔多,我又驚餓親佢,就次次喂完佢食濕糧,擺少少乾糧喺佢個兜度
佢平時乾糧食得多?
有啲鐘意食濕有啲鐘意食乾,可能你隻鐘意乾糧。
都食得唔少
同埋佢好鍾意飲水
所以我都諗緊會唔會唔再逼佢食濕糧
Ok thank u
一直鐘意飲定突然?突然鐘意飲唔係好事黎喎,我上網睇
有冇計一日飲幾多?
不嬲都鍾意飲
我主子一開始都食 試左其他罐就返唔到轉頭食汪喵
Hello唔好意思呀我冇咗你Tg,可唔可以揾一揾我,揾咗個po幾日先揾得翻你,十分感激

想問下大家有冇試過買呢款罐頭 我見好少評價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞