貓罐頭邊款好

122 回覆
1 Like 2 Dislike
但因為你有餵零食罐嘛
有冇follow leungfunbb佢好似有8kg
冇喎xdd
每日半罐係咪叫多㗎?如果換翻做主食罐會唔會好啲?定直頭唔好每日比罐?因為想呃佢飲多啲水,所以先會每日比,但冇留意到係零食罐添
晚啲覆
問咗樓上巴絲先
感謝, 問咗樓上巴絲先 晚啲再覆
貓大哥
一係你乾糧減啲
再轉餵主食罐溝水
我一日餵一個主食罐
而個餐罐會溝一罐多啲嘅水
咁計返一日起碼可以攝取到百幾ml嘅水
如果主食罐可以揀canagan thrive(雞胸主食罐同雞胸雞肝主食罐)
如果你主子ok肉泥罐可以揀k9罐
或樓上推薦的喵汪都ok
我見天下貓貓有推薦過Astkatta呢個冰島牌子
我諗應該都okay 我自己都買過俾主子試
佢唔係肉泥係肉絲嚟 我主子鐘意肉絲
各方面都不錯 但佢只有170g的大size
正常嚟講我要分開兩日餵
要放入雪櫃 拎出嚟時要溝暖水
咁富貴
收到 唔該晒你呀
我上面仲有講到另一牌子都可考慮下
其實ciao係咪全部都係零食罐 因為罐嚟講佢地淨係肯食ciao 同埋都係2日先開一罐俾佢地食
係,水喉水飲得多好易生蟲
聽講Monpetit嘅罐有啲好鹹㗎
我一日餵兩餐
一餐乾糧
一餐一條雞柳+1/4隻蛋+1/8罐重味罐
點see
雖然好多都冇卡拉膠
但冇卡拉膠都會有其他問題
例如太鹹 磷太多 碳水化合物太高
真係睇到人都癲 崩潰
ciao好似唔係得零食罐
都有主食的
但日本仔的罐真係
主子食開thrive
點知高磷?睇成份?
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hjy163OufDpiu5Y1VlN1ATCVcehya2t2Xmu3_lKnJak/edit?usp=sharing

有巴/絲整過呢個excel表
入面有整合到thrive某啲味嘅碳水化合物勁高
而唔高碳水化合物的又有點高磷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞