警方稱網上有人鼓勵製造氫氣彈

582 回覆
1078 Like 35 Dislike
手足重比咗張設計圖我睇

考毅進都起碼讀過初中bio啊嗎
成班真係唔識播
整到氫氣彈
連美帝/肥仔金/伊朗都怕左你啦
氫彈都唔割
係屋企整緊高達
核彈有唔同種類
普通原子彈用重粒子核裂變eg uranium, plutonium易整但威力冇咁勁
炸日本果隻用plutonium核裂變
氫彈H-bomb都係核彈 但係係用氫 isotope 核聚變爆炸 同太陽燃燒原理一樣 勁過普通原子彈
我諗氫氣彈係想講氧化燃燒氫氣變成水 同燒gas一樣
佢慌唔係求其講啲科學詞嚇9班師奶廢老咩

係咪講梗佢丫?
做咩咁快更正
bomb...bomb
有咁嘅技術,中南海蒸發左啦
hydrogen攞就好容易, 電解水就得, 中學都會教類似實驗
不過輕到咁, 有少少空隙就散晒去空氣度, 一般人點weaponize啫

擺明班毅進差佬又搞屎棍自造是非, 臨近31號呀嘛
呢班撚屌 真喺痴撚線
鳩吹到癲
如果有人響屋企整到氫氣彈,佢夠唔夠資格提名攞諾貝爾獎?
仲氫彈 我整緊反物質彈啦
真係有
成日有人講

核爆都唔割
高達呢
氫彈:氫彈是核裂變加核聚變——由原子彈引爆氫彈,原子彈放出來的高能中子與氘化鋰反應生成氚,氚和氘聚合產生能量。氫彈爆炸實際上是兩顆核彈爆炸(原子彈和氫彈),所以說氫彈的威力比原子彈更大一些。如裝載同樣多的核燃料,氫彈的威力是原子彈的4倍以上。當然,不能用大當量的原子彈與小當量的氫彈來比較。
鈾235
鬼佬之前有個中學生都整左 網上係有教 但個撚個都知你唔會買到原料 仲要做核彈之前仲要加工左舊原料先用得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞