終於有! Community全季4月1號Netflix上架

225 回覆
41 Like 3 Dislike
Remedial Chaos Theory
Sheldon呢D得個殼嘅點同Abed比
佢同jeff打官司果集
你第一次睇定重煲?
呢集真係好神 但如果本身唔知佢地人設的話 會唔明呢集部份笑話
但依然會比佢timeline吸引到
係邊集 我有d忘記左
其實應該唔會有人中意pierce
而且用2020年眼光去睇係有點太offensive
佢真人都好似係咁racist
Btw望住Annie扮可憐真係佛祖都心動
第一次睇,好驚喜
我其實幾鐘意
因為佢真係好多gay jokes
真人就唔知,但劇組就真係好racist
點解諗到咁多racist對白出黎
其中一集係pierce畫圖估字 佢要畫風車點知畫左個nazi logo出黎
仲要有jewish在場 串鳩佢點會估唔到佢畫咩
Pierce 啲笑點係佢講完racist/gay joke嘢
其他人反曬白眼嘅反應

佢last嗰集最好笑
仲記得我第一次睇完個種無法抽離既感覺
睇住個個畢業,要走既中途走左,pierce, troy, shirley
捱到最尾先走既abed
走左再返黎既annie britta
然後係當初最想走但最後留係到既jeff
有一集係特登拍比觀眾睇叫我地要學識let go
記得係有隻大手掌個次,abed既對白其實一直係dan harmon既內心
無錯,其實community無the big bang theory既罐頭笑聲,就係用左鏡頭特寫,拍返其他主角既錯鍔反應或者反白眼代替左

Annie's pretty young. We try not to sexualize her.
你去google下點解chevy chase要走就知
印象中係三次let go
troy要走,大家玩熔岩遊戲,最後死唔認輸嘅Abed學識「放手」,俾troy let go
同時都係話俾觀眾知troy真的要走了

第二次,就係你講大手掌嗰次

第三次,即係大結局,除咗話俾觀眾聽,電視劇嘅功能係撫慰人心
係你嘅一個閏蜜,但同時點明Greendale同大家只係套劇嘅人物
唔洗太介懷
到最後Jeff同Annie講「but I let u go」再深情一吻
真係睇得出dan harmon呢條友,雖然清醒,但同時對套劇同觀眾都好撚深情,大家都要學識「let go」
Jeff 同 britta chemistry 好過同 annie
Jeff最強chemistry一定係dean
聽過唔同版本,其中一個版本係佢係片場話人nigga
但都有版本係佢不滿點解劇組寫到佢個角色咁racist
岩岩睇到呢集
真係好痴線,套中套中套,相比之後blanket fort顯得好正常
記得有一集係dean逼佢伴遊,d特效痴線到
你咁講我有返印象了
troy走真係感受到abed心碎,之後唔記得邊集既電視入面新聞話troy既船出左意外

dan harmon自從呢套同埋rick and morty之後已經覺得佢係天才
所以真心覺得呢套sitcom好偉大
rick and morty其實都有好多精彩對白
電視對dan harmon而言就係有種教育作用

好期待佢快d拍greendale movie....annie唔等得架啦
之前仲拍賣曬greendale既道具
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞